Test de cultură generală. Cum a apărut 1 Aprilie sau Ziua Păcălelilor?

Test de cultură generală. Cum a apărut 1 Aprilie sau Ziua Păcălelilor?
📅 2024-04-19

Cum a apărut 1 Aprilie? Ziua Păcălelilor este în majoritatea țărilor prima zi a lunii aprilie. Aceasta și-a primit numele de la obiceiul de a face glume în această zi.

? Cu toate că această zi a fost sărbătorită timp de secole, originile sale adevărate sunt necunoscute și practic imposibil de descoperit. Aceasta seamănă cu festivaluri precum Hilaria din Roma antică, sărbătorită pe 25 martie, și cu festivalul Holi din India, care se încheie pe 31 martie.

În Franța, o persoană păcălită este numită „poisson d’avril”, adică „pește de aprilie”. Unii au propus că obiceiul modern și-a avut originea în Franța, cu Edictul de la Roussillon (promulgat în august 1564), în care Carol al IX-lea a decretat că noul an nu va mai începe de Paști, cum era obișnuit , ci pe 1 ianuarie.

Cum a apărut 1 Aprilie?

Deoarece Paștele era o sărbătoare bazată pe Lună și, prin urmare, cu dată schimbătoare, cei care se agățau de vechile obiceiuri erau „Păcăliți de Aprilie”. Alții au sugerat că Ziua Păcălelilor ar putea fi legată de echinocțiul de primăvară (21 martie), un moment când oamenii sunt păcăliți de schimbările bruște ale vremii, potrivit Britannica.

Există variații de la o țară la alta în sărbătorirea Zilei Păcălelilor, dar toate au în comun o scuză pentru a face pe cineva să „pice într-o capcană”.

Unde sunt lipite pe spatele oamenilor semne cu mesajul „lovește-mă”?

În Franța, de exemplu, persoana păcălită este numită „poisson d’avril”, poate cu referire la un și, prin urmare, ușor de prins; se obișnuiește ca cei mici să lipească un pește de hârtie pe spatele prietenilor neștiutori.

În Scoția, ziua este denumită „Gowkie Day”, după „gowk”, adică cuc, un simbol al persoanelor înșelate, ceea ce sugerează că la un moment dat ar fi putut fi asociată cu sexualitatea; în ziua următoare, prietenilor le sunt lipite pe spate semne cu textul „lovește-mă”.

În multe țări, ziarele și alte mijloace media participă la această sărbătoare, de exemplu, cu titluri sau știri false.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri descopera

Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului

Sateliții dezafectați și alte deșeuri ard constant pe măsură ce cad de pe orbita Pământului. Însă ceva ciudat se întâmplă cu sateliții lui Elon Musk. Ați putea crede că eliminarea tuturor acestor gunoaie spațiale este […] Articolul Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic a...

Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice

Schimbările climatice cauzate de emisiile de CO2 deja existente în atmosferă vor reduce venitul global în 2050 cu aproximativ 38 de trilioane de dolari americani, sau aproape o cincime, indiferent de cât de agresiv taie […] Articolul Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 di...

O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată

O nouă specie de titanosaur a fost descrisă în Argentina. Descoperită în roci care datează de aproape 70 de milioane de ani, specia a fost numită Titanomachya gimenezi și era de 10 ori mai mică […] Articolul O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată apare pr...

(P) Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top

În universul unei bucătării profesionale, eficiența echipamentelor este esențială pentru un flux de lucru optim și calitatea produselor finite. Printre acestea, o masă rece se distinge prin versatilitatea sa și capacitatea de a menține alimentele […] Articolul (P) Descoperiți ce se ascunde ...

(P) Descoperă surprizele din Bodrum, într-un sejur în Turcia spectaculos!

În călătoria ta prin minunata Turcie, nu uita să faci o oprire în incitantul oraș Bodrum, situat în sudul țării, la Marea Egee. Chiar dacă Istanbulul și Antalya sunt cele mai populare destinații pentru un […] Articolul (P) Descoperă surprizele din Bodrum, într-un sejur în Turcia spectaculos...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..