Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să comanzi de pe Shein și Temu

Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să comanzi de pe Shein și Temu
📅 2024-09-07

Rochii, costume de baie sau paltoane la 5, 6, 10 sau 20 euro. Ceasuri, genți de piele, ventilatoare de tavan, încărcătoare de mașină și alte mărunțișuri care îți pot face viața mai ușoară, la doar câțiva euro. Pe fundalul scumpirii costului vieții aproape peste tot în lume, cei doi giganți chinezi, Temu și Shein, au avut parte de o creștere masivă, datorată, în mare măsură, unor strategii agresive de preț. Însă în spatele prețurilor mici se ascund câteva detalii importante, pe care ar trebui să le știm cu toții înainte să comandăm.

Ascensiunea celor două companii a atras atenția Comisiei Europene, care pregătește reglementări stricte pentru a controla fluxul de produse din afara continentului și a proteja piața internă.

Consumatorii trebuie să fie conștienți de protecția limitată pe care o au atunci când cumpără de pe aceste platforme, din cauza lipsei reprezentanțelor oficiale în România.

De asemenea, îngrijorările legate de colectarea și utilizarea datelor personale de către aceste aplicații ridică semne de întrebare privind securitatea informațiilor utilizatorilor.

De ce se discută atât de mult Temu și Shein?

Temu este un magazin online, deținut de gigantul chinez PDD Holdings. Lansată în 2022, aplicația a cucerit în numai doi ani o parte importantă din piața occidentală de cumpărături online. Vinde haine, telefoane, mobilă și un număr incomensurabil de alte accesorii. Shein este o altă companie chineză, concentrată pe vânzarea de haine, care a reușit în doar câțiva ani să detroneze toți giganții din comerțul online.

Din punct de vedere financiar, ambele companii sunt unele dintre cele mai de succes companii din lume - însă rămân destul de secretoase când vine vorba de activitatea lor.

• Vânzările Temu au crescut cu 840% într-un singur an, din ianuarie 2023 spre 2024

• Shein a fost evaluată la o valoare de 100 de miliarde de dolari. Valoarea Temu, prin deținătorii PDD Holdings, se ridică la 208 miliarde.

• Aplicația Shein ar avea în jur de 88 de milioane de utilizatori activi. Temu, 167 de milioane.

Avantajul celor două față de competiție este că oferă prețuri mult mai mici. Iar cu o campanie de promovare de miliarde de dolari și reduceri ce par greu de crezut, ambele au reușit să muște din piața dominată de marii jucători din Vest.

An de an, ambele au creșteri de sute de procente. Deși încă sunt în spatele unor giganți precum Amazon, dacă își mențin ritmul, ar putea să-și depășească competitorii occidentali chiar la ei acasă.

Shein deja valorează mai mult decât Zara și H&M la un loc, de exemplu. Deși piața principală pentru Shein și Temu rămâne SUA, extinderea are loc în toate colțurile lumii.

(Preluare : https://pressone.ro/cateva-lucruri-pe-care-ar-trebui-sa-le-stii-inainte-sa -comanzi-de-pe-shein-si-temu)

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cuvantul liber

EXTERNE • EXTERNE • EXTERNE

Regatul Unit va furniza în următoarele luni 650 de sisteme de rachete Ucrainei pentru a o ajuta să își întărească

Atenție părinți și bunici - 5 lucruri esențiale pentru a avea un copil sănătos (nu doar) în prima zi de școală. Atenție la igienă, alimentație, tipul de ghiozdan, tirajul epidemiologic și afecțiunile asociate

1. Toate regulile de igienă trebuie respectate. Bolile infecțioase rămân marele pericol din colectivitățile școlare.

„Nostradamus" din SUA prezice cine va câștiga alegerile prezidențiale

Allan Lichtman, istoricul supranumit „Nostradamus" al alegerilor prezidențiale din SUA, a prezis că vicepreședintele Kamala

CLUBUL SENIORILOR

În perioada 01.09.2024 - 30.11.2024, Fundația Transilvană Alpha va desfășura proiectul „CLUBUL SENIORILOR"

Colțul vesel

ORIZONTAL: 1) Poet francez, autorul aforismului „O iubită este o sticlă cu vin, o nevastă este o sticlă pentru vin" (Charles).

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..