Noul sistem modern de taxare a călătoriilor publice, funcțional!

Noul sistem modern de taxare a călătoriilor publice, funcțional!
📅 2024-04-19

Municipiul Târgu Mureș face un nou pas semnificativ către modernizarea transportului public de călători, implementând plata biletelor de călătorie cu cardul bancar începând din 2 aprilie 2024.

Acesta este o componentă a sistemului de e-ticketing care este în implementare și care este menită să ușureze călătoriile urbane, să aducă o experiență mai eficientă pentru toți pasagerii.

În autobuzele unde există validatoare, călătorii ating cardul bancar sau telefonul, după caz, și o tranzacție în valoare de 2 lei are loc instantaneu.

Validatoarele de bilete sunt instalate nu numai pentru achiziționarea acestora, ci și pentru validarea biletelor achiziționate la automate sau a abonamentelor. Acest serviciu extins se va activa însă numai atunci când sistemul este preluat, funcționează automatele, iar vechile abonamente sunt schimbate.

Într-un demers de a îmbunătăți experiența călătoriei cu mijloacele de transport în comun, toate cele 144 de autobuze noi, electrice, hibride sau modelele BMC Granton BMC și Iveco, sunt dotate cu un sistem electronic destinat eliberării și validării legitimațiilor de călătorie.

Proiectul de modernizare a transportului public, intitulat “Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureș”, este susținut financiar prin Programul Operațional Regional, cu o investiție totală de aproximativ 8,4 milioane de euro. Această inițiativă are ca scop îmbunătățirea serviciilor de transport public și adaptarea acestora la nevoile și așteptările actuale ale călătorilor.

Sistemul este pus în funcțiune, plata prin aceste dispozitive este validă, însă, fiind în perioadă de testare, pot apărea dificultăți. Dacă întâmpinați erori, vă rugăm să le semnalați șoferului, ori la Transport Local SA: 0265/26.90.77 sau office@transportlocal.ro.

Menționăm că posibilitatea de a cumpăra bilet de călătorie cu numerar la șofer rămâne disponibilă și în continuare, nu numai până când proiectul se va finaliza, ci va fi menținută pentru o perioadă suficient de lungă pentru a permite tuturor călătorilor cu transportul public să se familiarizeze cu noile opțiuni de plată.

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cuvantul liber

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat “Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că în perioada 17 aprilie - 26 iunie

IRUM Reghin a lansat trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

IRUM, singurul producător român de tractoare agricole, lansează trei noi produse în cadrul târgului de la Jucu, județul Cluj

Dumitrița Gliga: “Mamele minore și vulnerabile nu sunt niciodată singure”

Împreună cu ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, dna Natalia Intotero, am discutat ieri, la Târgu Mureș

Restituiri - Locul unde se întâlnesc rechinii de Ioan Suciu Moișa

De fiecare dată, în campaniile electorale, opoziția și puterea intră în focul luptei, încercând să atragă atenția, prin țipete

Medicii de ambulator se pregătesc să închidă cabinetele: “Un doctor la început de drum trebuie să aducă bani de acasă!”

Președintele Asociației Medicilor de Ambulator, dr. Cosmin Alexandrescu, trage un semnal de alarmă privind o posibilă

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..