CNPP: Numărul pensionarilor care au primit indemnizație socială, în scădere ușoară în octombrie

CNPP: Numărul pensionarilor care au primit indemnizație socială, în scădere ușoară în octombrie
📅 2023-12-02

Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în octombrie 2023, de 1.141.943 persoane, cu 120 mai puține comparativ cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), citate de Agerpres. Dintre aceștia, 1.037.255 erau pensionari din sistemul public, iar 104.688 erau pensionari proveniți din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizației suportate de la bugetul de stat a fost de 431 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în județele Maramureș (498 lei), Bistrița-Năsăud (496 lei) și Cluj (479).

Cei mai mulți beneficiari ai acestei indemnizații erau în București - respectiv 48.427 - și în județele Suceava (42.272 pensionari), Dolj (37.635), Iași (37.206) și Prahova (35.500). În ceea ce privește pensionarii agricultori, indemnizația socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 301 lei, valorile cele mai mari fiind înregistrate în județele Ilfov (430 lei) și Gorj (390 lei) și în sectorul 5 din București (380).

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în județul Iași (7.241 persoane), urmat de Botoșani (6.875) și Dolj (6.751).

CNPP precizează că beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii și indemnizații, cumulate, se situează sub valoarea de 1.125 de lei, încasează lunar această valoare, denumită “Indemnizație socială pentru pensionari”, conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările și completările ulterioare.

(Sursa: Agerpres)

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cuvantul liber

DECESE - CONDOLEANȚE 

Cu adanca durere anuntam trecerea la cele vesnice a scumpei noastre mama, soacra si bunica, Profesoara Marinca Lucia Maria la data de 1 decembrie 2023, la varsta de 88 de ani. Inmormantarea a avut loc in cimitirul de langa Biserica de lemn. Dumnezeu sa o odihneasca.in ceata dreptilor sai si va ra...

La mulți ani, ROMÂNIA! La mulți ani, românilor de pretutindeni!

ISU Mureș - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al jud. Mureş

LA MULTI ANI ROMANIA! LA MULTI ANI ROMANI!

Intreaga suflare romaneasca de pretutindeni traieste de 1 Decembrie clipe de multa mandrie si bucuria de a fi ROMAN.

Dublu Eveniment Cultural

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, aflat în subordinea Consiliului Județean Mureș

Ziua Națională a României 1 decembrie 2023

Haideți să o cinstim cum se cuvine! Vă invităm la: Expoziția de tehnică militară și echipamente MAPN și MAI

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..