Tinerele soldat puse să păzească teroriști

Tinerele soldat puse să păzească teroriști
📅 2024-06-18

Furie și revoltă în Israel după ce mai multe femei soldat au primit ordinul să păzească criminali. Presa din Israel dă publicității mărturia tatălui unei astfel de fete.

La câteva săptămâni după ce IDF ( Armata Israeliană -Israel Defense Forces) a fost criticată pentru că a încercat să recruteze rezerviști pentru a-i păzi pe abominabilii teroriști Nohva din Hamas – a venit rândul tinerelor soldate din cursul de pregătire militară Magal, care s-au înrolat în IDF în urmă cu mai puțin de două luni.

„Israel Hayom” a aflat că femeile soldat, care cu doar câteva zile în urmă și-au terminat antrenamentul de bază chiar înainte de cursul de MMA, și-au exprimat îngrijorarea că au fost desemnate să-i păzească pe teroriștii Nohva. De aceea, unele dintre apelează la diverse trucuri ca să nu-și îndeplinească misiunea.

„Fiica mea este în armată de o lună și jumătate, a tras cinci gloanțe în tot serviciul militar. Încă nu a lovit ținta, ci abia la începutul cursului. Ea nu va ști cum să reacționeze într-un incident în fața teroriștilor”, a declarat pentru „Israel Hayom” tatăl uneia dintre aceste tinere.

El se arată mirat că în întregul IDF, există o lipsă de bărbați care să-i păzească pe teroriștii Nohva, dar recunoaște: „I-am spus fiicei mele să refuze un ordin, iar asta este cel mai greşit să refuzăm comanda”.

Surse militare au precizat totuți că nu este vorba despre  stagiari, ci despre soldați din cursul de pregătire militară al Magalului care sunt calificați pentru această sarcină. Cu toate acestea, în practică, acestea sunt femei soldat care s-au înrolat în IDF în urmă cu mai puțin de două luni și care au primit sarcina de a-i păzi pe teroriștii Nohva deja în prima săptămână de curs de pregătire militară.

Potrivit părintelui, „A spune că sunt calificați pentru asta este pur și simplu demagogie. Sunt chiar la începutul cursului, o lună și jumătate în IDF. Prefer să refuze un ordin decât să plângă mai târziu.”

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cotidianul

Încă un copil ucis de insecticid

Tragedie în comuna Prăjeni [...] The post Încă un copil ucis de insecticid appeared first on Cotidianul RO.

Viață de vedetă: Justin Timberlake, arestat

Arestarea a avut loc luni seara la Sag Harbor, New York. Vedeta pop va fi adusă în fața instanței  astăzi. [...] The post Viață de vedetă: Justin Timberlake, arestat appeared first on Cotidianul RO.

Caz revoltător: Fetițe de 5 şi 7 ani violate de un vecin

Un bărbat de 41 de ani a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de agresiune sexuală [...] The post Caz revoltător: Fetițe de 5 şi 7 ani violate de un vecin appeared first on Cotidianul RO.

Algocalminul ar putea fi retras de pe piață. Care e motivul 

Mai multe medicamente [...] The post Algocalminul ar putea fi retras de pe piață. Care e motivul  appeared first on Cotidianul RO.

Legea „fugarilor” ținută în loc la Curtea Constituțională

Curtea Constituţională a României a amânat marţi, pentru data de 11 iulie, dezbaterea sesizării formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie [...] The post Legea „fugarilor” ținută în loc la Curtea Constituțională appeared first on Cotidianul RO.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..