Tezaurul muzicii baroc, la Palatul Suțu

Tezaurul muzicii baroc, la Palatul Suțu
📅 2024-10-18

Stagiunea Muzicală „Concertele Palatului Suțu” 2024-2025 debutează la muzeul din Bd. Ion C. Brătianu. nr. 2, miercuri, 30 octombrie, ora 19.00, zi în care publicul este invitat să audieze Recitalul „Tesori del Barocco Italiano”, pe care îl va susține Formația de Muzică Veche ABARIS, alături de invitați speciali, potrivit unui comunicat transmis presei de Muzeul Municipiului București.

Interpreți din cadrul ABARIS vor fi Irina Nanushi – vioară, Andreea Greluș – vioară, Mihai Todoran – violă, David Soporan – viola da gamba și Ina Creciun – clavecin.
Soliști invitați sunt: Olivia Iancu și Claudiu Lobonț – arciliuto, Ruxandra Rus – flaut traverso, Virineia Pîrnău – soprană și Matei Tudose – contratenor.
În program: A. Corelli, A. Vivaldi, E.F. Dall’Abaco, L. Rossi, C. Monteverdi.

Stagiunea „Concertele Palatului Suțu” este organizată de Asociația Sonus Animae în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și aduce, în fiecare lună, două recitaluri în muzeul din inima Capitalei. Formația de muzică veche ABARIS este cea care susține câte un recital care pune accent pe opere muzicale din tezaurul muzicii barocului, redate în lumina normelor de interpretare specifice perioadei secolelor XVII-XVIII. „Am simțit nevoia să oferim în stagiunea noastră un loc important acestui gen muzical datorită faptului că în momentul de față în România sunt puține activități de această natură. Palatul Suțu devine astfel singurul loc din Capitală în care publicul se poate bucura de o stagiune de muzică baroc. Scopul suprem este să ajungem în sufletele celor care ne ascultă”, a declarat Irina Nanushi, muzician și președinte al Asociației Sonus Animae. Nanushi este membru al Cameratei Regale și colaborator al Filarmonicii „George Enescu”, cu participări la numeroase concerte importante în Austria, Germania, Belgia, Elveția, Italia, Marea Britanie, Macedonia de Nord, Albania ș.a.

Cel de-al doilea recital din fiecare lună va include toate genurile și stilurile muzicii universale și vor fi în continuare invitați muzicieni consacrați, care interpretează în diferite formații camerale sau de altă natură. Printre cei care au participat la stagiunea anterioară sunt nume cunoscute și apreciate, precum Thomas Bowes, Verona Maier, Andrei Licareț, Mircea Marian, Gabriel Gîțan, Iulia Goiană, Radu Chișu etc.
„Diversificarea culturală a timpului rămas, neocupat de preocupări profesionale sau cotidiene imediate, reprezintă poate cea mai relevantă provocare pentru instituțiile de profil, în următorii ani și până la decenii distanță. Muzeul a devenit o uzină culturală, acoperind întregul panel de servicii pentru un public care consideră că spațiul informal este mai relevant pentru consumul cultural. Pentru comunitate, ne-am propus să-i oferim un spațiu colocvial pentru propriile ei proiecte: expoziții, conferințe, piese de teatru, activități pentru copii și adulți, precum și concerte.

Experienţa întâlnirii cu muzica este una dintre direcţiile spre care şi noi mergem. Dincolo de muzica dintr-o sală destinată unui concert şi proiectată pentru asta, există o intimitate a ascultării muzicii, iar lumea se bucură tot mai mult de o asemenea intimitate, care nu mai este doar muzeală, ci este şi muzicală. De aceea sper ca tot mai mulți bucureșteni să se bucure de toate concertele pe care le oferim, inclusiv de întâlnirile din cadrul noii stagiuni muzicale de la Palatul Suțu”, a declarat Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cotidianul

Hoție în numele Fiscului

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenţionează cu privire la o nouă campanie de e-mailuri false, transmise în numele instituţiei, prin care [...] The post Hoție în numele Fiscului appeared first on Cotidianul RO.

Coreea de Nord trimite trupe în Ucraina

Coreea de Nord a decis să trimită 12.000 de militari pe frontul ucrainean pentru a sprijini Rusia în război, iar desfăşurarea [...] The post Coreea de Nord trimite trupe în Ucraina appeared first on Cotidianul RO.

Cât va costa referendumul lui Nicușor Dan

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că deputaţii PNL vor depune un proiect de lege în baza căruia organizarea [...] The post Cât va costa referendumul lui Nicușor Dan appeared first on Cotidianul RO.

Scandalul premiilor de la Canotaj: Verdictul lui Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că lucrurile au fost clarificate în privinţa situaţiei premierii sportivilor olimpici, [...] The post Scandalul premiilor de la Canotaj: Verdictul lui Ciolacu appeared first on Cotidianul RO.

Tripleta BNR, ASF și Guvern a identificat riscurile care amenință România

Pe 17 octombrie 2024, în cadrul celei de-a treia ședințe a Consiliului General al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM), au fost discutate [...] The post Tripleta BNR, ASF și Guvern a identificat riscurile care amenință România appeared first on Cotidianul RO.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.