PP: Economia noastră a egalat-o pe cea poloneză

 PP: Economia noastră a egalat-o pe cea poloneză
📅 2024-07-20

O veste foarte bună a venit de la Eurostat zilele trecute: economia noastră a atins același nivel de performanță cu cea poloneză, scrie Petrișor Peiu într-un articol publicat de QMagazine.ro.

In articol, reputatul analist economic precizează că „avem, adică, un nivel al PIB/locuitor, în 2023, de 80% din media Uniunii Europene, similar cu cel al polonezilor. 

CONSUMUL INDIVIDUAL AL ROMÂNILOR ÎL DEPĂȘEȘTE PE CEL AL SPANIOLILOR

Dacă la intrarea în UE eram penultimii din Uniune, astăzi avem în urma noastră încă șase economii: pe cea bulgară (64% din media UE), pe cea elenă (67% din media UE), pe cea letonă (71% din media UE), pe cea slovacă (73% din media UE), pe cea croată (76 % din media UE) și-cireașa de pe tort – pe cea maghiară (tot 76 % din media UE). Iar economiile  bolnave din Vest  sunt la o distanță de 4-5 ani în fața noastră: Portugalia la 83% din media UE și Spania la 88% din media UE.

(…)

Dacă mai era nevoie, mai spunem încă o dată ce este PIB/locuitor la standardul puterii de cumpărare. Acest indicator exprimă, practic, totalitatea valorii adăugate produsă  într-un an într-o economie plus taxele pe consum minus subvențiile pe produse, împărțită la numărul de locuitori și exprimată într-o monedă echivalentă pentru toate națiunile europene. Valoarea adăugată totală reprezintă totalitatea valorii producției de bunuri și servicii produsă într-un an într-o țară din care se scade consumul intermediar (adică ceea ce s-a consumat pentru a produce acea valoare).

Articolul integral poate fi citit pe Qmagazine.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cotidianul

Ministrul britanic de Interne, mesaj ferm după violenţele din Leeds

Poliţia britanică a precizat că a fost sesizată joi în jurul orei 17:00, "după ce... [...] The post Ministrul britanic de Interne, mesaj ferm după violenţele din Leeds appeared first on Cotidianul RO.

Succes românesc la Olimpiada Internaţională de Matematică

Rezultatele obţinute de cei şase elevi din echipa noastră sunt... [...] The post Succes românesc la Olimpiada Internaţională de Matematică appeared first on Cotidianul RO.

Ziua Aviației Române. Ce nu s-a văzut la televizor (fotoreportaj)

În cadrul evenimentului de la Monumentul Eroilor Aerului, din Piaţa Aviatorilor, au zburat următoarele aeronave: [...] The post Ziua Aviației Române. Ce nu s-a văzut la televizor (fotoreportaj) appeared first on Cotidianul RO.

Pesticide în legume şi fructe. Care-i înşelătoria

Precizarea ministerului a venit după ce în spaţiul public au apărut o serie de informaţii legate de... [...] The post Pesticide în legume şi fructe. Care-i înşelătoria appeared first on Cotidianul RO.

Nu e glumă, postul de selecționer al Angliei, scos la concurs!

Cu siguranță că oricine accesează această informație referitoare la faptul că succesorul lui Gareth Southgate pe banca... [...] The post Nu e glumă, postul de selecționer al Angliei, scos la concurs! appeared first on Cotidianul RO.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..