Fanii lui Dinamo așteaptă cu destulă îngrijorare, pentru că de mult s-a vorbit despre acest proiect, dar concret nu s-a mai făcut nimic, momentul în care va începe demolarea stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare și construirea unuia nou.
De fapt, stadionul Dinamo făcuse parte din programul modeernizării pe bani UEFA a trei stadioane din București, Steaua, Rapid și Dinamo dar dacă primele două sunt deja date în funcțiune Dinamo a fost blocat de o serie de litigii. În sfârșit a venit momentul anunțării lucrării și acum va urma licitația firmelor care doresc să realizeze noul stadion.
Însă o investigație a GSP demonstrează faptul că într-adevăr stadionul Dinamo este o poveste specială, cu elemente greu de crezut care pot complica mult realizarea proiectului. Și cea mai mare problemă se anunță a fi faptul că stâlpii de rezistență ai stadionului sunt în strânsă conexiune cu cei ai Spitalului de Urgență Floreasca, aflat în imediata vecinătate!
Pe 14 februarie ar urma să aibă loc licitația cu cele șase firme interesate iar managerul spitalului susține că nimeni nu a venit să discute cu ei, deși problema este foarte serioasă și mai în glumă, mai în serios, Spitalul ar urma să fie tras după el de stadion. Bogdan Zidaru spune că un astfel de lucru trebuie analizat cu mare atenție și găsite cele mai bune soluții.
Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a explicat cum vede rezolvarea problemelor într-un discurs live cu fanii câinilor în mediul online:
„Lucrarea a fost împărțită în trei. Se va lucra în același timp pe stadion, unde se demolează, la conducta care trebuie modificată si care trebuie deviată, și în locul unde se va construi zidul de sprijin pentru a nu afecta în niciun fel structura de rezistența a spitalului.
De aceea caietul de sarcini și proiectarea așa au fost gândite, cu începere a lucrărilor în trei faze simultane.
O echipă va demola, o echipă de instalatori se va ocupa de devierea conductei și o echipă va consolida zidul. Deci, în același timp, o să vedeți trei activități diferite pe stadion. Unii deviază, unii demolează, unii consolidează. Nu este nici niciun impediment”.
În schimb directorul de investiții de la CNI, Adrian Cefalan, își face mari probleme asupra modului în care va putea fi protejat Spitalul de urgență.
„Noi o să facem un canivou pentru devierea de rețea, însă marea problemă la Dinamo este că o parte din stadion funcționează ca și zid de sprijin.
Dacă tu o să dărâmi stadionul, riști să-ți plece Spitalul de Urgență și toată zona. Astfel că proiectul prevede o incintă de piloți care să stabilizeze și, după aceea, să poți să faci demolarea.
Exact același lucru l-am făcut la Rapid, de la stradă spre Teatrul Giulești, acolo era aceeași problemă, dar pe o porțiune mult mai mică” – a declarat aceste pentru ProSport încă din 2023.