Costel Alexe apără Bojdeuca lui Creangă după restaurare

Costel Alexe apără Bojdeuca lui Creangă după restaurare
📅 2023-12-02

Costel Alexe se  apără și spune că bojdeuca lui Creangă a fost restaurată în urma unui proiect avizat de Comisia Zonală a Monumentelor, urmărit de Inspectoratul de Stat în Construcții, toți specialiștii de la Palatul Culturii, INP. 

„Nu avem acolo nici gresie, nici termopan, nici faianță, niciun element dintr-o casă modernă”, a mai spus Alexe, potrivit B1Tv.

 Bojdeuca lui Creangă este, în opinia internauților, după renovare, o „butaforie de lux”. În urmă cu doar câteva zile, după ce președintele CJ Iași, Costel Alexe, anunța redeschiderea, în luna decembrie, a acestui obiectiv de patrimoniu, au început să apară critici.

„În 2018, bojdeuca era încadrată la clădirile aflate în risc de colaps sau precolaps. Ieșenii sunt bucuroși că practic bojdeuca lui Creangă a fost restaurată și va fi deschisă din nou vizitatorilor. Cei care nu sunt bucuroși sunt cei de pe social media care poate că nu au fost niciodată la Iași sau nu au văzut cum arăta înainte și cum arată astăzi după restaurare bojdeuca lui Creangă.

 Costel Alexe ”nu se sperie” de Corpul de Control al ministrului Culturii

„I-am spus doamnei Turcan că aștept cu nerăbdare Corpul de Control pentru că la final sunt două posibilități: dacă Comisia Zonală a avizat un proiect nerespectând indicațiile de conservare a patrimoniului cultural cineva trebuie să plătească și să își dea demisia, dacă în schimb proiectul a fost implementat așa cum l-au avizat și au hotărât experții din patrimoniul cultural doamna ministru va ieși frumos public și va spune că reabilitarea și restaurarea bojdeucii s-au făcut conform prevederilor. Cu siguranță de anul viitor bojdeuca va deveni cel mai vizitat muzeu și primul muzeu literar din țară”, a conchis Costel Alexe.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cotidianul

Ciolacu: Îmi convine Hellvig ca adversar politic

În ce priveşte un candidat comun PSD-PNL pentru preşedinţia României, Ciolacu a spus că nu exclude nicio ipoteză, dar a menţionat că o astfel de variantă trebuie explicată [...] The post Ciolacu: Îmi convine Hellvig ca adversar politic appeared first on Cotidianul RO.

Recurs la istorie

Cu un președinte confundabil cu un poster, ca figură centrală printre oficialii desfigurați de o solemnitate care ar trebui păstrată continuu, [...] The post Recurs la istorie appeared first on Cotidianul RO.

Mircea Lucescu evaluează șansele Naționalei

Bun cunoscător al fotbalului din Ucraina, Lucescu este convins că a treia adversară a României la Campionatul European va fi selecţionata din ţara vecină. [...] The post Mircea Lucescu evaluează șansele Naționalei appeared first on Cotidianul RO.

Un muzeu/castel dedicat lui Dracula, deschis de Ziua Națională

Un muzeu privat dedicat lui Dracula, personajul inspirat de domnitorul Vlad Țepeș, a fost dat în folosință chiar de Ziua Națională. Ajutat de poziționare, [...] The post Un muzeu/castel dedicat lui Dracula, deschis de Ziua Națională appeared first on Cotidianul RO.

Salvare dramatică: Tânăr prins sub un tractor

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari, cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare şi două ambulanţe SMURD, respectiv, un echipaj de prim ajutor şi cel de terapie intensivă mobilă [...] The post Salvare dramatică: Tânăr prins sub un tractor appeared first on Cotidianul RO.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..