”Mi-a spus că am o voce atât de mică, nelucrată!” Cine este omul din spatele succesului celebrului Fuego

”Mi-a spus că am o voce atât de mică, nelucrată!” Cine este omul din spatele succesului celebrului Fuego
📅 2024-06-18

Fuego, pe nume său real Paul Surugiu, și-a construit succesul muzical în 30 de ani din carieră și este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din România. Pe când a debutat în această industrie, artistul a fost pus în fața multor provocări pe care le-a depășit cu brio. Fuego este un nume cu greutate și importanță în industria muzicală, iar premiile pe care le-a adunat în anii de carieră sunt o confirmare a muncii și talentului incontestabil. Într-un interviu exclusiv pentru CANCAN.RO, Fuego a vorbit despre începuturile carierei, cine l-a descoperit și îndrumat, dar și cât diferită este acum noua generație. 

Atunci când spunem Jolt Kerestely, spunem muzica ușoară românească. Este unul dintre cei mai apreciați și mai prolifici muzicieni români, autor a peste 600 de melodii, printre care ‘Copacul’, interpretată de Aurelian Andreescu, sau ‘Lumea de dragoste’, cântată de Angela Similea. Printre artiștii pe care Jolt Kerestely i-a dus pe culmile succesului se numără și Fuego. Între cei doi există o relație specială, iar Paul Surugiu este conștient că fără ajutorul reputatului compozitor nu ar fi ajuns în top. Acesta a povestit despre momentul în care, la vârsta adolescenței, a ajuns în fața reputatului maestru. Emoțiile l-au copleșit pe Fuego, care la acea vreme era doar un adolescent.

Fuego, despre întâlnirea cu maestrul său: „Mi-a spus: Paulică, tu ai o voce atât de mică! „

Fuego, premiat alături de maestrul său, Jolt Kerestely

„Să nu uităm că Joli împreună cu George Grigoriu m-au lansat în `93 la Mamaia. Țin minte că prima dată când am fost la el (n.r. Jolt Kerestely) în studio, pe vremea aceea se imprima vocea pe bandă, pe magnetofon. I-am cântat primul cântec ca să-l impresionez, să-mi scrie cântece. Aveam 15 ani. Și mi-a spus: . Așa am ajuns la George Grigoriu și datorită lor, eu m-am lansat la Mamaia” , a spus Fuego pentru CANCAN.RO.

Ani la rând cei doi au lucrat împreună, iar Fuego îi datorează o parte din succesul de astăzi. Între cei doi există o relație strânsă care dăinuie și astăzi, iar în ziua în care maestrul a împlinit 90 de ani, Fuego i-a transmis un mesaj special.

„În anii aceștia a scris foarte mult pentru vocea mea. Am doua materiale discografice premiate de Uniunea compozitorilor și muzicologilor din România. Este colaborarea superbă cu Adrian Artene care mi-a scris pentru muzica lui Joli peste 20-30 de cântece. Este extraordinar de valoros acest Jolt Kerestely, trebuia să se nască doar să scrie `Copacul ` și era suficient. Atât este de bun. Îl iubesc pentru că totdeauna a fost modest, a fost un generos. La cei 90 de ani ai săi nu-i doresc decât să fie sănătos, să ne bucurăm de el mai mulți ani, să fie fericit.

Vreau să știe că atunci când mă sunt la 12 noaptea să mă întrebe pe unde mai sunt. Artistul este noaptea vesel și ziua trist, noi noaptea cântăm la evenimente. Tot timpul îmi spune: Ce fac eu că, uite am ajuns la 90 de ani, și în fiecare dimineața mă pun la pian și iar am scris o piesă pentru tine. Tot timpul trebuie să aleg din cântecele pe care Joli mi le scrie pentru că toate sunt valoroase și toate sunt frumoase” , a transmis Fuego.

Artistul pune punctul pe i și spune că în momentul de față nu se mai pune atât de mult accent pe muzica de calitate, pe melodiile care au versuri cu mesaj.  „Din păcate vorbim despre o generație de muzicieni cam uitată. Astăzi, în era modernismului, a comercialului, am uitat să ne ducem cu gândul spre muzica aceea. Muzica romantică, ce avea mesaj, frumoasă. Muzica cu melodie” , a susținut artistul pentru CANCAN.RO.

Fuego: „Înainte oamenii își iubeau și respectau artiștii, acum lucrurile s-au schimbat!”

Și, fiindcă a adus vorba de compozitori de calitate, Fuego nu a uitat să-i menționeze pe Andrei Kerestely, fiul maestrului care i-a urmat cariera, dar și pe Horia Moculescu, dar și Mihai Alexandru, membru al Uniunii Compozitorilor din România.

Fuego crede că destinul său a fost să ajungă artist

(ACCESEAZĂ ȘI: SUFERINȚA LUI FUEGO PAUL SURUGIU PE CARE A ȚINUT-O ASCUNSĂ ANI BUNI. LIPSURILE I-AU MARCAT SĂRBĂTORILE DE IARNĂ ÎN COPILĂRIE)

„Să nu uităm că el au trăit într-o perioadă în care respectul pentru artiști, pentru valori, era altul. Vorbim despre o perioadă în care românii își respectau artiștii, îi divinizau, îi idolatrizau. Așa se întâmplă astăzi în Republica Moldova. Te duci acolo și toată lumea este în delir, toată lumea vine cu un buchet de flori din respect, din prețuire pentru tine. Desigur, vremurile s-au schimbat, au rămas câțiva compozitori care încă scriu bine: Jolt Kerestely, Horia Moculescu este genial în compoziție și este un mare melodist și compozitor și încă unul pe sufletul meu din generația tânără, este Mihai Alexandru. Scrie extraordinar de bine și scrie foarte mult pentru tânăra generație. Mihai este bun pentru că scrie o muzică cu melodie, frumoasă. Și apoi nu l-am spus pe Andrei Kerestely, fiul maestrului, care, pe lângă faptul că este inginer de sunet impecabil, este și un compozitor desăvârșit”, a mai spus Fuego.

Munca, seriozitatea și ambiția sunt cele l-au adus pe artist la succesul pe care îl are. Chiar și așa, Fuego crede în destin și este convins că aceasta a avut un impact covârșitor asupra sa.

„Cred în destin. Dacă nu ar fi destinul nu știu dacă am fi. Destinul meu a fost să fiu artist. Bunica și-a dorit să fiu preot, mama și-a dorit să fiu preot. Mama a fost încăpățâanată și  s-a luptat cu toate forțele ca eu să ajung la București să cânt pe scenă, să îmi fac un repertoriu al meu. Destinul este important, dar trebuie să ai și tu grijă cum te comporți, cum te prezinți în fața publicului. Să te ții de promisiunile pe care le faci, să-ți respecți publicul și să fii sincer” , susține artistul.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri cancan

Emma adoarme cu Tavi Colen, dar se trezește cu Buzdugan și Morar! Când face nunta cu fostul Talisman: ”Mergem la târgul de mirese!”

Emma Ștefan are o mulțime de valențe. Este artistă, host la matinalul Radio ZU și partenera de viață a lui Tavi Colen. Despre toate titulaturile, vedeta a vorbit în exclusivitate pentru CANCAN.RO. Cu umor, cântăreața […]

Tentativă eșuată a Duduienilor! Florin Salam și Leo de la Kuweit le-au dat lovitura! Sunt buni de plată!

Mai mulți lideri ai clanului Duduianu au primit pedepse dure în dosarul șantajării maneliștilor, între care Florin Salam și Leo de la Kuweit. Printre cele mai mari pedepse le-au primit Florin Duduianu, cunoscut sub numele […]

Belo a comis-o din nou?! Fostul fotbalist al ”Generației de Aur” a rămas fără permis de la un păhărel, iar acum…

Miodrag Belodedici a ”comis-o” în urmă cu o lună, din cauză că a consumat alcool, apoi s-a urcat la volan. Permisul i-a fost suspendat pentru 90 de zile, însă fostul fotbalist al ”Generației de Aur” […]

Se știa că-i Gigi, dar adevărul a ieșit abia acum la iveală! Cine e ȚÂNȚARU` din familia Becali + ”Era mardeiaș încasator!”

CANCAN.RO vine cu un nou episod din serialul Gigi Becali, pe care cel mai mare hoț din Capitală, Marian Clită, l-a ”regizat” din amintirile imaculate. De data aceasta, vom dezvălui cine poartă, cu adevărat, porecla […]

Ce a făcut Irina Rimes în parcare când credea că n-o vede nimeni! A plecat spre pilates, iar printre mașini…

Irina Rimes știe că un trup de invidiat cu multă muncă se ține, așa că, atunci când nu este în studio sau pe scenă, artista este… la pilates! Și ce rezultate frumoase are în urma […]

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..