Profil de antreprenor: Cristina GHERNA-STOCKLOSA

Profil de antreprenor: Cristina GHERNA-STOCKLOSA
📅 2024-06-18

Dacă ar fi să te gândești care este ponderea din activitățile zilnice care te încarcă cu energie care ar fi rezultatul? Ce te face să te gândești că fiecare zi de muncă este ca o vacanță pentru că iubești ceea ce faci?

Aceste întrebări mi le-am pus și eu. Numele meu este Cristina Gherna-Stocklosa și sunt antreprenor de 11 ani. Am avut norocul să mă nasc într-o familie de antreprenori – firma înființată de părinții mei împlinește anul acesta 34 de ani. Astfel, am luat contact cu viața de antreprenor încă din copilărie, când părinții mei mă implicau în discuțiile și în deciziile luate pentru firmă. Chiar dacă se zice să nu aduci acasă problemele de la birou, pe noi (pe mine și sunt sigură că și pe fratele meu) aceste discuții în jurul mesei ne-au ajutat să ne punem bazele unei gândiri antreprenoriale pe care ulterior amândoi aveam să o folosim în afacerile noastre.

Încă din facultate am început să lucrez la firma părinților mei pe diverse posturi. Am început în marketing (pentru că urmam Facultatea de Marketing în cadrul ASE) și astfel toate proiectele, inclusiv lucrarea de licență, au fost făcute pe studii de caz din cadrul firmei. Am trecut apoi în Departamentul de Resurse Umane și ulterior în Departamentul financiar. După terminarea facultății am urmat programul de Masterat Administrarea Afacerilor în limba germană, tot în cadrul ASE, master care mi-a deschis noi oportunități în colaborarea cu firme din Germania. Acum 11 ani am înființat unica reprezentanță Balluff din România, o firmă care comercializează senzori și sisteme pentru automatizări industriale. Astfel am putut pune în practică tot ceea ce am învățat în sistemul universitar și postuniversitar.

După acești 11 ani am reușit să creez o echipă eficientă, ai cărei membri lucrează foarte bine împreună. Pentru anul acesta avem ca obiectiv să ne mărim forța de vânzare din țară prin recrutarea de noi ingineri de vânzări.

Începând din anul 2023 firma părinților mei a ajuns la a doua generație de antreprenori, astfel că eu împreună cu fratele meu ne-am organizat să ducem mai departe afacerea familiei, înființată acum 34 de ani.

Așa cum am menționat la început, în ultimul timp mă întreb ce mă încarcă pe mine din punct de vedere profesional, pe lângă activitățile curente de administrare a afacerilor. Am realizat că iubesc să dau mai departe din cunoștințele mele celor aflați la început de drum. Iubesc să interacționez cu alți antreprenori și să schimbăm idei despre provocările cu care ne confruntăm pe piața din România. Iubesc să le vorbesc copiilor despre ceea ce reprezintă economia și cum să îți trăiești viața cu bucurie, chiar privind-o ca un joc în care vei găsi soluția la orice provocare îți iese în cale.

Printre hobby-urile mele se numără scufundările, plimbările și concursurile de off-road, sporturile de iarnă (schi și snowboard) și călăria. Cu fiecare experiență trăită practicând unul dintre hobby-uri câștig câte o lecție pe care o iau cu mine în viața de zi cu zi.

Un alt hobby este timpul petrecut în natură. Și iată cum un hobby a devenit o afacere când am investit într-un sat de vacanță în Delta Dunării. Satul de Vacanță CampoEuroClub a crescut odată cu mine și cu experiența mea într-un domeniu total necunoscut. Sunt recunoscătoare pentru că am avut alături de mine oameni care m-au susținut și mi-au fost alături și astfel am reușit ca în fiecare an să investim pentru a aduce un plus valoare clientului care se întoarce la noi. Desigur, sunt încă multe de făcut. Subliniez faptul că totul s-a făcut din fonduri proprii și cu banii reinvestiți din profit (în anii în care turismul a mers mai bine). Sunt convinsă că în continuare vom găsi soluții pentru provocările pe care le avem în acest domeniu în continuă schimbare, în domeniul HORECA. Vă aștept să ne vizitați și să vă convingeți singuri că în Delta Dunării o zi are mai mult de 24 de ore și că sunt o mulțime de activități pe care le puteți face într-o zi: de la plimbări cu barca pentru a vizita acest Paradis al Păsărilor, până la faimosul Slow Living în care doar vă relaxați departe de agitația orașelor. Satul de Vacanță Campo Euro Club este o locație potrivită atât familiilor cu copii, taberelor pentru școlari, cât și pentru organizarea de team-building-uri.

În final aș dori să vă îndemn și pe voi să vă luați o oră pe săptămână în care să faceți o analiză a ceea ce vă ocupă o zi de muncă, cum puteți să aduceți în viața voastră mai multe activități care vă încarcă cu energie și care este primul pas ce trebuie făcut pentru a ajunge acolo. De cele mai multe ori primul pas este și cel mai dificil de făcut, dar odată depășit, viața voastră va curge mai lin și mai frumos și de ce nu, veți spune că nu mai munciți pentru ca faceți ceea ce vă place și asta vă aduce bucurie.

Cristina GHERNA-STOCKLOSA
[email protected]

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri business adviser

Noul ambasador al Republicii Macedonia de Nord în prima sa vizită la Palatul CCIB

La 13 iunie a.c., dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a primit vizita E.S. Andrej Zhernovski, noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Macedonia de Nord în România. La întrevedere au participat, de asemenea, dl. Muar...

Elena Pap, Numită Director Europa în cadrul Up Group: Un Pas Strategic în Expansiunea Europeană

București, 17 Iunie 2024 – Up România anunță numirea Elenei Pap în funcția de Director Europa în cadrul Up Group, după o carieră de peste 20 de ani în care a ocupat poziția de CEO al Up România, în ultimii patru ani având cumulativ și poziția de Director Regional Up Group. Elena Pap este recunosc...

Rezolv Energy și Low Carbon au selectat compania Vestas ca partener pentru inginerie, achiziții și construcții pentru parcul eolian VIFOR din România

București, 17 iunie 2024: Compania Rezolv Energy, susținută de Actis, și Low Carbon, prin subsidiara lor de proiect First Looks Solutions S.R.L., au selectat Vestas ca partener pentru inginerie, achiziții și construcții (EPC) pentru prima fază a parcului eolian „VIFOR” din județul Buzău, România....

Necesitatea introducerii clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice, în dezbatere la CCIB

COMUNICAT DE PRESĂ Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a găzduit, în Aula Carol I din sediul său istoric, conferința cu tema „Necesitatea clauzei de arbitraj în contractele de achiziții publice”, organizată de Curtea de Arbitraj București (CAB), alături de Revista Club A...

Care sunt nominalizarile la premiile UNITER

  MOL România și Fundația Pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori remarcabili la cea de-a 14-a Gală a Premiilor Mentor; Invitatul de onoare al Galei a fost jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, redactor la Radio Europa Liberă; Cu ocazia Galei, a fost anunțată ediția a 15-...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..