ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către WDP

ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către WDP
📅 2024-04-19

1 aprilie 2024 – Compania de consultanță imobiliară iO Partners anunță vânzarea Expo Market Doraly către WDP. Echipa iO Partners a consiliat vânzătorii – ARA Europe și investitorul român Gheorghe Iaciu, cel care a fondat Expo Market Doraly în 1993.

Expo Market Doraly este cel mai longeviv și mai de succes parc comercial en-gros, cash & carry și retail din România. Situat în nord-estul Bucureștiului, acoperă o suprafață de 110.000 de metri pătrați și cuprinde un total de 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianți.

„Suntem încântați să finalizăm o astfel de tranzacție complexă cu o proprietate atipică, dar cu fundamente extrem de solide și să aducem împreună o oportunitate unică și investitorul potrivit. După ce anul trecut a înregistrat un volum de tranzacții de aproximativ 500 de milioane de euro, reprezentând cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în concordanță cu tendințele globale, 2024 a avut un început bun, cu tranzacții de aproape 300 de milioane de euro închise în primul trimestru. Acesta este un semnal pozitiv care confirmă prognoza noastră privind creșterea activității pe piața imobiliară comercială”, a declarat Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners.

Principalele puncte forte ale Expo Market Doraly în atragerea unui investitor instituțional precum WDP sunt cei 31 de ani de creștere continuă, indiferent de contextul economic, baza solidă de chiriași loiali și locația excepțională între cele două centuri rutiere, cu acces facil dinspre centrul Bucureștiului, făcându-l ideal pentru a aproviziona eficient comercianții și business-urile din Capitală și din regiunea sud-estică a României.

Domnul Gheorghe Iaciu, reprezentând Vânzătorul, a spus:

„În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriași de producători, importatori și distribuitori, unde clienții pot găsi o gamă largă de produse la prețuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluție și creștere. Jeroen Biermans, cu experiența sa la nivel de Master Class în domeniul logisticii, și WDP, cu puterea sa financiară, reprezintă elementul de care Doraly avea nevoie pentru a evolua.  Suntem parteneri de încredere și întreaga echipă se angajează să creeze valoare pentru părțile interesate ale Doraly. Vă mulțumim că ați acceptat Doraly în familia WDP!”

WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România. WDP are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Parcurile industriale ale companiei sunt situate în întreaga țară, în toate principalele zone urbane.

Împreună cu WDP, care va efectua asset managementul activului, domnul Iaciu și echipa actuală de property management vor continua să administreze proiectul.

“Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly și să facem din aceasta o afacere și mai puternică, facilitând creșterea viitoare împreună cu domnul Iaciu și echipa sa de profesioniști experimentați. Aș dori să mulțumesc ambilor vânzători pentru procesul de tranzacționare extrem de profesionist și iO Partners pentru prezentarea oportunității către noi” – a declarat Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

 

Despre iO Partners:

iO Partners (IOP) este o companie de servicii imobiliare cu sediul în Viena, care oferă o gamă completă de servicii în Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia și Slovacia, inclusiv servicii de agenție, leasing, piețe de capital, evaluare, servicii de management de proiect și consultanță. Cu o prezență puternică în sectoarele industrial și de birouri și cu cea mai mare echipă de evaluare din regiune, compania are birouri în Viena, Belgrad, Bratislava, București, Budapesta și Praga, cu planuri de extindere ambițioase, susținute de o echipă remarcabilă și de un parteneriat preferat cu JLL. Pentru mai multe informații, vizitați iopartners.com.

Despre WDP

WDP dezvoltă și investește în proprietăți imobiliare logistice (depozite și birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se ridică la aproximativ 7 milioane de metri pătrați. Acest portofoliu internațional de clădiri pentru industrie ușoară și logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice de primă mână pentru depozitare și distribuție din Belgia, Franța, Țările de Jos, Luxemburg, Germania și România.

 

 

 

Despre WDP România

WDP România are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane m². Parcurile industriale ale companiei sunt amplasate în toată țara, în toate zonele urbane importante – București, Timișoara, Pitești, Arad, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Ploiești. WDP România este lider de piață în dezvoltarea de facilități built-to-suit și în oferirea de soluții personalizate pentru companii din diverse domenii, cum ar fi producție, retail, farmaceutic sau logistică.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri business adviser

Cupa de Bridge Contra 2024

Cupa de Bridge Contra 2024 Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa, desfășurată la București     ► 180 de participanți din 18 țări, dintre care aproximativ 130 de străini   Cupa de Bridge Contra, turneu de bridge în format echipe și devenit deja unul dintre evenimentele cun...

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP

  București, 19 aprilie 2024 – O echipă multidisciplinară formată din avocați din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu și fondul de investiții imobilia...

Festivalul Femeii începe astăzi, la Ghica House

Designeri vestimentari, maeștri bijutieri și ciocolatieri, terapii alternative și medicină convențională se reunesc în acest weekend la evenimentul marca Tandrețuri și Finețuri   50 de ateliere live din 15 domenii diferite, de la terapii alternative la ateliere de bijuterie și ciocolată, 4 d...

CCIB: Evenimente și servicii premium dedicate comunității de afaceri

  Astăzi a avut loc Adunarea generală a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Pe ordinea de zi a adunării – statutar constituită – s-au aflat atât probleme organizatorice, cât şi probleme de natură strategică. În cadrul evenimentului a fost prezentat Rapor...

Build21: inovație în dezvoltarea de real estate prin blockchain. În România.

  Build21 este un start-up 100% românesc, fondat de Adrian Vasilescu și Raluca Negrea; Compania își propune să realizeze 21 de proiecte de real estate unice în România, care să contribuie la creșterea calității vieții celor care le folosesc; Compania creează cadrul care permite accesul investitor...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..