Compania turcească Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, al doilea constructor din România, a demarat lucrările la porţiunea de autostradă dintre Făgăraş şi Sibiu, pe 3 fronturi de lucru în judeţul Braşov, și anume la Sâmbăta, Voila și Drăguş. În plus, a deschis un şantier și la la Cîrţa, judeţul Sibiu, unde se finalizează primul campus de cazare pentru muncitorii relocaţI în zonă.
Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS este principalul concurent al companiei deținute de Dorinel Umbrărescu. În prezent, compania turcească are în desfășurare ample lucrări pe toate cele patru loturi ale secțiunii A13 Sibiu – Făgăraș, cu o lungime totală de 68,04 kilometri. Termenul de finalizare al lucrărilor este de 4 ani.
În acest context, Makyol a dat drumul la angajări, având nevoie de nu mai puțin de 1.000 de oameni. Potrivit platformei Bestjobs, salariile oferite de compania turcească se situează între 930 şi 1.500 de euro pe lună.
(NU RATA: Turcii au pus mâna pe autostrada de lux a României. Firma care va construi cel mai costisitor tronson al Autostrăzii Transilvania este Makyol)
În cazul unui operator de utilaje, salariul începe de la 5.000 de lei net, dar se poate dubla, în funcție de orele suplimentare şi programul de noapte. Un inginer care va lucra în cadrul birourilor de la Cîrţa va avea un salariu între 1.200 şi 1.325 de euro net pe lună. Pentru acest post este necesară o experiență între 2 şi 10 ani.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
De asemenea, compania oferă un salariu lunar net de până la 1.100 de euro pentru posturile de economist și contabil, aceștia urmând să lucreze la Tălmaciu. Cei care vor fi aleși pentru acest post vor beneficia și de transport gratuit până la locația unde își vor desfășura activitatea.
Între 1.300 şi 1.500 de euro, net, pe lună, va primi un coordonator SSM. Acesta va coordona personalul de pe șantier, va monitoriza măsurile de securitate şi siguranţă şi va investiga accidentele de muncă. Pentru acest post este necesară o experiență de minim 3 ani în coordonarea activităților de securitate a muncii pe șantiere mari.
Totodată, un operator de utilaje pe șantier ar urma să primească aproximativ 1.000 de euro pe lună, iar un specialist IT între 1.200 şi 1.300 de euro.
„Oameni specializaţi se găsesc puţin mai greu. În prima fază vom începe cu lucrările pentru poduri şi fundaţii, piloni foraţi şi aici într-adevăr e nevoie de nişte operatori pe utilaje care sunt mai de nişă, la fel cum sunt operatorii de macara şi operatori pentru finisaje”, a declarat Nobert Tătar, inginer.
(VEZI ȘI: Nemilosul Dorinel Umbrărescu, regele asfaltului din România, nu glumește când vine vorba despre lucrările firmei sale. Încă o performanță majoră a drumarului)