După o primă lună de iarnă caldă, cu o temperatură peste media perioadei, șansele de a ninge de Crăciun au revenit în atenția meteorologilor. Specialiștii le dau o veste bună locuitorilor Capitalei. Foarte curând vin ninsorile și în București. Iată ziua cea mai probabilă în care bucureștenii se vor bucura de primii fulgi de nea.
Vremea a fost schimbătoare în perioada de dinainte de Crăciun. Meteorologii au schimbat prognoza meteo în Capitală. Chiar dacă a fost cald în luna decembrie, bucureștenii au motive de speranță, căci vin ninsorile.
Astfel, marți, în Ajun de Crăciun va ploua, la fel și de Crăciun, pe data de 25 decembrie. Din fericre, în a treia zi de mare sărbătoare totul ia o turnură diferită. Valorile termice și fenomenele meteo dau indicii ca va ninge în sfârșit, spre încântarea locuitorilor Capitalei.
Meteorologii de la Weather.com prognostichează că dacă astăzi și mâine va ploua, pe 26 decembrie cerul este înnorat, iar pe data de 27 vin, după multă așteptare, ninsorile.
Miercuri, chiar de Crăciun, mercurul din termometre va arăta în Capitală maxim 6 grade Celsius. Vor f precipitații ușoare și va bate vântul.
Începând de joi, când vor fi 4 grade Celsius, vremea se răcește, iar cerul va continua să fie înnorat. Nu va ploua, dar nici nu va ninge în a doua zi de Crăciun. Vântul va bate ușor și-n a doua zi de sărbătoare.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
CITEȘTE ȘI: Valul de aer polar aduce ninsorile mult aşteptate în România! Unde se va depune strat de zăpadă? Prognoza meteo şi pentru Bucureşti
Joi, 26 decembrie, sunt așteptate primele ninsori, totuși ușoare, din acest an în Capitală, maxima zilei urmând să fie de două grade Celsius. În a treia zi de Crăciun, bucureștenii vor fi încântați de apariția fulgilor de zăpadă. Vântul va bate ușor, cu 10 și 15 km/oră. Stratul de zăpadă care se va depune nu va depăși însă 2 centimetri.
Pe timpul nopții, vremea se schimbă iar. Va fi prezentă ceața pe alocuri, cerul rămânând înnorat. Va bate puțin și vântul. Bucureștenii vor avea parte de ninsoare doar pe 27 decembrie. Cei amatori de un strat mare de zăpadă pot da o fugă la munte, acolo unde s-a depus zăpadă abundent.
CITEȘTE ȘI: Fenomenul meteo care dă vremea peste cap! Ce este "La Nina" şi cum afectează Europa în această iarnă?