Urmează să apară un nou spital în București, în Sectorul 6, pe Bulevardul Timișoara. Primăria de sector a anunțat deja licitația în SEAP înainte de Crăciun și așteaptă ofertele până pe data de 10 februarie 2025. Bugetul care va fi alocat proiectului este de-a dreptul colosal, aproape 350.000.000 de lei!
Firma care va câștiga licitația publică va avea timp să facă centrul medical modern în 4 ani. Dacă s-ar găsi doritori compatibili din prima tură, ar înseamna că din 2029 ar trebui să fie gata clădirea. Luând în calcul și situații neprevăzute, în cel mai rău caz, din 2030 ar trebui să fie funcțională instituția.
Spitalul va fi construit în zona Bulevardului Timişoara nr. 101E, între cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe o suprafaţă de peste 33.000 mp. Ar urma să fie primul spital generalist din București, construit după 45 de ani.
În schimbul sumei colosale, firma va trebui să asigure:
servicii de proiectare şi asistenţă tehnică;
servicii de verificare a documentaţiilor tehnice;
execuţia lucrărilor de construcţii;
furnizarea echipamentelor medicale;
servicii de mentenanţă pentru echipamente.
Iată și cum vor fi împărțiți, mai exact, banii:
10% perioada de garanţie acordată lucrărilor executate;
35% experienţa profesională a personalului de specialitate;
15% gradul de adecvare a planului de implementare propus;
40% componenta financiară.
La o asemenea sumă, de e minimum 307.000.000 lei (fără TVA), constructorul va fi dator să dea și garanții că spitalul va putea funcționa în parametri optimi, dar și să se ocupe de mentenanță.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
CITEȘTE ȘI: Salariul de tâmplar a crescut considerabil în România. Angajații primesc chiar și prime de performanță și de sărbători
Încă din luna mai a acestui an se lăuda Ciprian Ciucu la TV și pe Facebook că va face un spital nou pentru cetățenii săi. Din ce bani? A semnat cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), Toma Bocek, un contract de finanţare în valoare de 72,9 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 364 milioane de lei. Astfel, va reuși să facă centrul cu:
307 paturi – 257 cu spitalizare continuă şi 50 cu spitalizare de zi;
opt săli de operaţii;
7 şapte săli de naşteri;
75 de cabinete medicale şi opt secţii: Cardiologie, Neurologie, Obstetrică şi Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulţi, Unitate de Terapie Intensivă Neonatologie, Medicină internă, Neonatologie şi Chirurgie.
CITEȘTE ȘI: Dezastrul Digi și Antena 3 prevestit de specialiști. După alegerile din această iarnă cele două posturi TV ar putea avea serios de suferit