Mare ghinion şi multe bătăi de cap pentru locuitorii din județul Timiş. Aproximativ două mii de oameni din această zonă a ţării sunt în continuare fără electricitate din cauza vântului care a bătut cu putere în ultimele zile.
Autoritățile au precizat că au fost înregistrate întreruperi ale alimentării cu energie electrică în 17 localități din Timiș. Este vorba de Uivar, Deta, Banloc, Fârdea, Pietroasa, Tomești, Peciu Nou, Ghilad, Ciacova, Belinț, Ghizela, Balinț, Ohaba Lungă, Teremia Mare, Pișchia (o zonă), Murani și Bencecu de Sus (iluminat stradal).
Reprezentanții prefecturii Timiș spun că problema se va remedia în cuesul zilei de sâmbătă, în urma intervenției specialiștilor Echipelor Rețele Electrice Banat. Specialiştii în aceste reţele lucrează în continuare la remedieri.
„În această dimineață au fost înregistrate întreruperi ale alimentării cu energie electrică în 17 localități din județul Timiș: Uivar, Deta, Banloc, Fardea, Pietroasa, Tomesti, Peciu Nou, Ghilad, Ciacova, Belint, Ghizela, Balint, Ohaba Lunga, Teremia Mare, Pișchia (o zonă), Murani și Bencecu de Sus (iluminat stradal), fiind afectați aproximativ 2000 de clienți”, au transmis reprezentanții Prefecurii Timiș.
Sâmbătă a fost a doua zi la rând când timișenii au rămas fără curent, în urma defecțiunilor la rețeaua electrică apărute din cauza vântului puternic.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Citiţi şi: Oraşul sub nămeţi din România! Ninge fără oprire de ore întregi, drumarii nu fac faţă deszăpezirilor
Ninsorile care au început să cadă în județul Timiș au determinat societățile care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene să iasă pe trasee.
70 de mașini au intervenit și patrulat peste noapte, în cele patru zone din județ. Utilajele au răspândit sute de tone de nisip, sare și clorură de calciu. Peste noapte a fost polei la Giroc și în zona Silagiu, iar la Luncani-Pietroasa s-a așternut un strat de zăpadă.
Altfel, meteorlogii au anunţat Cod portocaliu de vreme rea pentru zona montană din Banat! Vântul va atinge 120 km/h. Sunt prognozate: vânt cu viteza la rafală de 85-120 km/h, care viscolește și troienește zăpada deja depusă și care determină o vizibilitate de sub 50 m.
A fost trimis şi un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert, în care oamenior li s-a transmis:
Evitați deplasările în zona montană pe durata avertizării meteorologice.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Anunțați autoritățile locale despre orice situație de urgență sau despre persoane aflate în pericol.
Asigurați-vă că locuințele și acoperișurile sunt protejate împotriva vântului puternic.
Citiţi şi: Facturi duble la curent electric din 2025? Ministrul Energiei a făcut primele declaraţii: "România are al cincilea cel mai mic preț din UE"