Continuand sa navigati acest site sunteti de acord cu folosirea cookies si acceptati termenii si conditiile sitului
Conditii de utilizare
ACTUALITATE.ORG este un sit de stiri al carui unic scop este de a acumula si afisa ultimele stiri romanesti, asa cum sunt publicate de catre cele mai mari situri de stiri din Romania, fara a fi stocate in vreo baza de date. In acest sens va informam ca:
- nu suntem autorii stirilor afisate si nu putem verifica veridicitatea acestora
- stirile publicate vor inceta sa existe dupa ce sunt sterse de pe situl de origine
- pentru mai multe informatii referitoare la stirile publicate ori la autorii acestora, va invitam sa vizitati paginile stirilor originale (veti gasi legaturile in partea de jos a articolelor)
Un alt produs românesc dispare de pe rafturile unui gigant! Producătorul acuză retailerul de un adaos de 200 la sută
După ce înghețata românească Cremola, fără aditivi, a fost refuzată de 7 dintre cele 10 mari rețele comerciale din România, iată că, un nou produs are parte de probleme. Acum, celebrul Magiun de Topoloveni, care este unul dintre cele mai cunoscute branduri alimentare românești și primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, se află în proces cu Metro.
Sportpesurse.ro
Uitată și părăsită de apropiați, marea campioană a României își duce viața în anonimat. Din ce a ajuns să trăiască acum una dintre cele mai mari campioane ale României
Sportpesurse.ro
Dezlegare la amante dată de Gigi Becali pentru „fratele” Mihai Stoica. De ce a devenit patronul de la FCSB mai maleabil cu angajații săi
Rețeaua Metro a fost dată în judecată
Sonimpex Topoloveni, care este și furnizor al Casei Regale din anul 2010 pentru Magiunul de prune Topoloveni a dat în judecată rețeaua Metro deoarece la începutul lunii noiembrie 2022, reprezentanții firmei au fost t notificați că articolul „Magiun de prune Topoloveni” subperformează și au refuzat să încheie un nou contract pentru anul 2023, informează Hotnews.
„Reprezentanții Metro au încercat să impună pentru anul 2023, achiziția unui borcan de magiun cu 9,4 lei, deși le-am comunicat că au crescut costurile: cel cu manopera a crescut cu 8%, costul cu energia a crescut cu 250% pentru curentul electric și cu 172% pentru gaze naturale. Iar costul cu ambalajul a crescut cu 64%, după cum costul cu achiziționarea prunelor a crescut cu 24%. Le-am explicat în toate limbile pământului, dar nu au vrut să asculte, preferând o poziție de forță”, afirmă Bibiana Stanciulov, fondatoarea și proprietara Sonimpex Topoloveni SRL
Producătorul nu poate impune prețul de vânzare la raft
Managerul susține că retailerii își schimbă foarte des personalul, astfel că o relație de încredere este greu de dezvoltat. De asemenea, aceasta acuză retailer de faptul că produsul ajunseseră la un adaos de 200%.
„Se stabilise că avem o creștere de 30% a cifrei de afaceri la Metro, crescuseră și comenzile. Deci nu puteau să spună că nu se vinde magiunul- acesta fiind unul dintre motivele invocate pentru care nu se poate expune din nou la raft.
E paradoxal: dacă eu am creștere în vânzări, de ce îl elimini de la raft? În al doilea rând, eu nu-i pot impune retailerului prețul a care să vândă produsul. Ajunseseră la un adaos de 200%, iar eu nu puteam să le spun că la un asemenea preț este imposibil să vândă. Ajungea la 30 lei borcanul. Poate că merită și 10 euro, poate și 15 euro, pentru că într-adevăr este un medicament, dar nu la nivelul de venituri ale oamenilor din România”, susține Stanciulov.
Citește și: Produsele ieftine aduse de Lidl la raft, în perioada 13-19 mai, erau așteptate de români de mai multă vreme. Oferta este limitată
Metro profită de faptul că produsul este recunoscut la nivel european
Proprietara Magiunului Topoloveni este de părere că decizia Metro este în strânsă legătură cu faptul că produsul are statutul de produs tradițional, recunoscut la nivel UE.
,,Nu înseamnă că nu poate fi delistat, dar numai în anumite condiții.”, susține Bibiana Stanciulov.
De asemenea, aceasta spune că, potrivit Legii 81/ 2022 privind practicile comerciale neloiale în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, este interzis ca un retailer să refuze listarea unui produs alimentar înregistrat pe scheme de calitate naționale și/sau europene ofertat de către un furnizor, pe motivul lipsei volumelor și a sezonalității acestuia.
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.