În urmă cu câteva zile, un bărbat a fost la Lidl să-și facă restul cumpărăturilor pentru petrecerea dintre ani. La un moment dat, a ajuns pe raionul cu fructe și legume. Mare i-a fost uimirea când a văzut cât a ajuns să coste un simplu kilogram de cireșe acum, în mijlocul iernii. Bineînțeles, produsul este de import, vine tocmai din Africa de Sud, dar prețul său este inimaginabil.
Retailerul german este lăudat, de multe ori, în spațiul nostru cultural, grație ofertelor sale și a prețurilor mici. De data aceasta, a ajuns în centrul unei postări care le-a făcut mai mult rău decât bine:
„Dacă nu mai știți ce prostii să cumpărați, vă dau o idee. Ofertă imbatabilă pentru cireșe din Africa”, a transmis un client, de la care a pornit întreaga poveste.
Cât costă kilogramul de cireșe? Nu mai puțin de 100 de lei! Prețul este mare, într-adevăr, dar și în luna mai a anului 2024 au fost atinse tarife mari, inclusiv de 200 de lei, în alte magazine.
„Deci, în decembrie, am descoperit cireșe la Lidl. Uitați ce preț au! 100 de lei. Cine ar da atâția bani pe jumătate de kilogram?”, spune clientul.
După o asemenea postare, era de așteptat să apară și comentariile românilor nemulțumiți:
„O jumătate de cireaşă aş încerca, doar de curiozitate. Cine ştie ce proprietăți magice are la prețul ăsta...”, „Nu îmi permit o astfel de aroganță”, „Din partea mea, pot să se stafidească în raft, și așa nu au niciun gust. Sunt chitră, nu dau banii pe prostii”, sunt câteva dintre comentariile apărute la postare.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
CITEȘTE ȘI: Abia numit în funcția de ministru al Educației, Daniel David și-a dat demisia. Celebrul profesor universitar a renunțat la contractul cu UBB
Valul de ură cu privire la preț s-a concentrat pe Lidl, dar o mulțime de alți retaileri cer tarife similare, atunci când vin cu cireșe proaspete pe piață. Diferența este că lanțul de supermarketuri a venit primul din sezon cu produsul. Dacă fructele se fac în România vara, în iunie, iulie, este firesc să plătești mai mult pentru a te bucura de acest moft în mijlocul iernii.
Iată și câteva dintre motivele pentru care cireșele s-au scumpit oricum în țara noastră:
Nu este ofertă pe piață, produsele vin în stocuri limitate;
Este o cantitate prea mică pe piață, raportat la numărul de doritori;
Costurile producției au crescut;
Cererea crescută, din afara sezonului lor de coacere;
Costurile mari de transport și manipulare.
CITEȘTE ȘI: Dan Negru, reacție acidă la adresa celor de la Antena 1. Ce spune prezentatorul despre șefii televiziunii pentru care a lucrat două decenii: „Plecați de lângă astfel de oameni, vă vor ofili”