Sunt țintele strategice ale României un vis imposibil în UE? La împlinirea a 18 ani de la momentul aderării în Uniunea Europeană, se face apel la mobilizare, astfel încât țara noastră să poată îndeplini trei obiective importante.
România și-a celebrat majoratul în UE cu o reușită pentru care s-au dus lupte pe mai multe fronturi: aderarea totală la spațiul Schengen. Ar trebui să fie doar începutul, însă evoluția nu va fi posibilă până când nu vom putea să depășim un complex ce ne ține la coada comunității.
Pentru Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European, aderarea deplină a României la Spațiul Schengen este un eveniment cheie pentru consolidarea poziției țării în Europa.
„Totodată, este timpul ca România să treacă peste complexul de stat membru mai nou și să își dezvolte capacitatea administrativă în domeniu crescând nivelul de profesionalism pentru ca acțiunea noastră în Europa să fie mai eficientă. Însă, pentru acest lucru, este nevoie și ca populația să înțeleagă beneficiile unei Românii influente în UE”, a scris Victor Negrescu, pe Facebook.
Te-ar putea interesa și: Panică după ce UE a stopat banii pentru România. Zeci de milioane de euro din PNNR au fost suspendați de către Comisia Europeană din cauza unor nereguli
Negrescu a făcut apel la mobilizare generală în România pentru „diseminarea informațiilor generale despre UE și acțiunea noastră în Europa”.
Vicepreședintele Parlamentului European a mai transmis că România trebuie să își definească câteva ținte clare la nivelul UE, dând ca exemplu:
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Dezvoltarea capacității de negociere cu privire la dosarele europene de interes cu scopul de a poziționa România în centrul deciziilor europene;
Influențarea bugetului european cât și a oricăror surse de finanțare europene în vederea obținerii de fonduri pentru domeniile de interes pentru România;
O convergență mai mare a României cu piața internă, rețeaua comercială externă a UE și restul statelor dezvoltate din Europa pentru creșterea nivelului de trai și integrarea în mecanismele financiare și economice care pot oferi țării noastre mai multe oportunități de dezvoltare.
„Aceste trei obiective, complementare cu intrarea în programul american Visa Waiver și aderarea la OCDE, constituie o garanție pentru o Românie influentă în lume și reprezintă una dintre soluțiile pentru a contracara retorica anti-europeană", a mai scris Victor Negrescu, pe Facebook.
Te-ar putea interesa și: Ne-am făcut de rușine într-un nou top UE. Datele oficiale arată căderea clară a României la un capitol esențial pentru viitorul țării