Clădirea istorică a fostului liceu Timpuri Noi din Capitală a fost afectată de un incendiu devastator izbucnit duminică, fiind distrusă aproape complet. Au fost deschise anchete de amploare pentru a verifica dacă terenul este o țintă a rechinilor imobiliari. Mai ales că a fost deja înregistrată o cerere de demolare a monumentului istoric din zona centrală a Capitalei.
Există suspiciuni întemeiate că incendiul care a distrus, duminică după-amiaza, sediul fostului liceu Timpuri Noi, o clădire istorică a Capitalei amplasată într-o zonă de categorie A, ar fi fost provocat. Vecinii susțin că focul ar fi fost pus intenţionat la comanda rechinilor imobiliari atrași de valoarea mare a terenului, situat chiar în centrul Bucureștiului.
Fosta clădire a liceului Timpuri Noi din București este aproape ruinată după incendiul devastator de duminică. Cel mai probabil a fost afectată și structura de rezistență, susțin specialiștii.
Fostul liceu se afă într-o zonă foarte bine cotată a Capitalei, în apropierea centrelor comerciale din zona Unirii. Este un areal în care agenții imobiliari ar fi interesați să construiască un cartier rezidențial.
Această clădire a fost până nu de mult în patrimoniul comunității evreiești, fiind scoasă la licitație la începutul anului 2024. Vecinii susțin că aceasta ar fi devenit proprietatea unui cumpărător privat. În prezent, clădirea nu poate fi dărâmată, aparținând categoriei monument istoric. Singurele modificări permise sunt cele care ar aduce clădirea la starea inițială. Însă, dacă ea ajunge într-o stare totală de degradare, se pot da autorizații de demolare și de construire.
CITEȘTE ȘI: Incendiul de pe Șoseaua Giurgiului ar fi pornit de la panourile solare de pe locuință. 4 bucureșteni au fost la un pas să-și piardă viața
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Potrivit unor surse Antena 3, a fost deja cerută o autorizație de demolare pentru această clădire și pentru construirea unui imobil acolo. Autorizația ar fi fost respinsă, invocându-se faptul că această clădire are șanse excelente să fie restaurată, revenind la starea inițială.
Potrivit vecinilor imobilului, incendiile au fost puse intenționat, astfel încât clădirea să fie distrusă. Așa cum se știe, procesul de dărâmare, de demolare și de construire a unei alte clădiri este mult mai ușor. Poliția a demarat o anchetă, urmează să se stabilească cauza incendiului.
CITEȘTE ȘI: Rușinea ascunsă a Bucureștiului, distrusă de flăcări. Ce a mai rămas din vila reginei Elisabeta a Greciei, o bijuterie a orașului, după incendiul de pe Calea Victoriei