Enoriaşii spun că este locul în care rugăciunile sunt ascultate, iar dorințele se împlinesc. Minunile au loc la Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, pe care credincioşii o mai denumesc şi "Templul Ursitelor". O găsim sub un deal de la poalele Munților Făgăraș.
Istoricii spun că mănăstirea din stâncă a fost săpată în perioada 1700. Legenda ne descrie că oamenii care au refuzat să-şi schimbe religia au săpat grota cu rol de biserică. Are un altar, o turlă în interior, pe unde pătrund timid razele soarelui, şi două încăperi mici cu ferestre minuscule.
Citiţi şi: Povestea Castelului din Carpaţi unde oamenii din întreaga lume veneau ca să se trateze. Un vulcan adormit a fascinat turiştii sute de ani
Situată pe Dealul Pleşu, la poalele munţilor din Ţara Făgăraşului, Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche este călcată anual de mii de turişti fascinaţi de legendele, dar şi de frumuseţea locului. Religioşi sau nu, oamenii care ajung la Şinca Veche sunt uimiţi de simplitatea locului şi de faptul că totul a fost făcut cu modestie, aşa cum spune şi Biblia.
În acest Paradis din Făgăraşi, turiştii se pot plimba în voie, se pot aşeza pe buturugi de lemn să se odihnească sau pot sta liniştiţi la un picnic. Există două reguli simple: să nu facă gălăgie, deoarece locul este considerat sfânt, şi să nu facă mizerie. Vizitatorii respectă cu sfinţenie îndemnurile de pe afişele discrete.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Povestea mistică spune că, odată ce intri în grotă şi ajungi sub pământ, orice semn de oboseală dispare ca prin minune şi corpul este practic invadat de energie. De-a lungul anilor locul şi-a căpătat faima de a fi unul vindecător de boli.
Locul este împodobit cu icoane, flori de munte şi candele care nu apucă să se stingă niciodată. Turnul interior, pe unde intră lumina zilei, este înalt de 10 metri şi seamănă cu o turlă fără acoperiş.
Vacile care pasc aici dau lapte mai mult şi mai gustos decât celelalte. Dacă vreun localnic suferă de vreo boală dă fuga la templu, aprinde o lumânare şi bea apă din izvorul din apropiere. Durerea dispare apoi ca prin farmec.
Mănăstirea Rupestră se află la 50 de kilometri de Braşov, pe Drumul Naţional 1 spre Sibiu, şi la 22 de kilometri de Făgăraş. La Perşani, părăsiţi drumul naţional şi după opt kilometri ajungeţi la grotă.