Locul de muncă unde sunt angajați hoți profesioniști este disponibil într-o țară din Europa și a stârnit multă vâlvă. Ce atribuții au viitorii angajați și cum s-a ajuns la o astfel de decizie neobișnuită.
Se fac în mod oficial angajări pentru hoți profesioniști, fiind disponibile câteva locuri de muncă. Într-o țară din Europa sunt angajați hoți profesioniști, cu performanță dovedită, notează Bloomberg.
Odată cu evoluția tehnologiei, au apărut și situații complexe, uneori greu de combătut prin metode clasice. Există o mulțime de escroci care dezvoltă diferite metode de fraudă, mai ales în mediul online.
În egală măsură, există și persoane care solicită date personale, iar mai apoi fură banii de pe carduri. Totuși, mai sunt și hoți clasici, așa-zișii old school, care aleg să fure din magazine cele mai diverse produse. Iar în Marea Britanie situația a devenit de-a dreptul alarmantă, în această țară furturile și violența atingând niveluri record. Marile companii au înregistrat pierderi de 2,2 miliarde de lire sterline, confruntându-se și cu 2.000 de incidente zilnice de agresiune asupra angajaților.
Astfel, unele magazine din această țară se gândesc să schimbe tactica de până acum, apelând la hoți profesioniști, specializați în furturi. Aceștia au sarcina să testeze sistemele de securitate de ultimă generație.
CITEȘTE ȘI: Românul care a „înviat” după 16 ani. Bărbatul a fost reperat la o stație de benzină în timp ce își alimenta liniștit autoturismul din dotare
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
În Londra situația este cu atât mai gravă, reprezentând 27% din totalul furturilor din această țară. Astfel, sunt angajați hoți profesioniști care verifică dacă alarmele sunt montate corect. În egală măsură, aceștia trebuie să încerce să fure produse, chiar sub nasul agentului de bază pentru a vedea validitatea noilor sisteme.
De menționat că, în Marea Britanie, au fost investite sume importante pentru combaterea infracționalității. Astfel, retailerii folosesc inclusiv tehnologii AI pentru detectarea furturilor și agresiunilor. În plus, sunt implicate și echipe sub acoperire sau standuri securizate pentru bunurile de valoare.
Totuși, deși măsurile sunt unele cât se poate de eficiente, dar și inovative, se estimează că infracțiunile vor continua să crească din cauza costurilor de trai în creștere.
CITEȘTE ȘI: Înșelătorie periculoasă în România. Cumpărăturile online pot deveni o amenințare pentru conturile clienților