Dorinel Umbrărescu are, în prezent, mai multe șantiere pe care trebuie să se concentreze, unul dintre ele fiind Autostrada Moldovei. Constructorul le dă salarii uriașe angajaților săi pentru a-i motiva să muncească într-un ritm alert, în așa fel încât să termine proiectele de la stat înainte de termen. Astfel, reușesc să-și asigure noi și noi contracte pentru UMB, dar au zile în care dorm la muncă. De dimineață până seara, sunt prezenți la datorie, așa cum se întâmplă și pe șantierul lotului 1 al autostrăzii Focșani- Bacău A7.
„Armata portocalie” a ajuns la 35,6 km ai lotului Focșani-Domnești Târg, iar progresul fizic este deja de 42%. Sunt nu mai puțin de 350 de muncitori prezenți la muncă, dar și 160 de utilaje care lucrează la foc continuu. Nu au altă variantă pentru că până la finalul acestui an, circulația de segmentul de drum trebuie să se deschidă.
Bineînțeles, echipa nu muncește degeaba. La mijloc este un contract de 2,35 de miliarde de lei, sumă fără TVA, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Din această sumă, Dorinel Umbrărescu trebuie să-și plătească echipa, dar și să asigure utilajele și materiale de construcție necesare.
CITEȘTE ȘI: Cartierul din București unde casele s-au scumpit cu zeci de mii de euro. Nu este o zonă de lux, dar prețurile au explodat inexplicabil
În luna decembrie a anului 2024, „Regele asfaltului”, așa cum i s-a mai spus, preciza că își va ține echipa de 3.200 de angajați pentru următoarele proiecte. Are, de asemenea, 1.000 de utilaje, iar toată această mobilizare se face pentru tronsonul Buzău-Focșani al Autostrăzii Moldovei. În paralel, constructorul are muncitori și pe lotul 3 Râmnicu-Sărat Mândrești. În total, sunt 4 loturi de 82,4 km.
Cea mai mare presiune este pusă pe umerii lui Dorinel Umbrărescu pentru Autostrada Moldovei A7, prima autostradă a României aflată integral în execuție, pe toți cei 320 km, 13 din 13 loturi. Drumul va lega Moldova de Muntenia și prin infrastructură rutieră.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
De la Ploiești până la Pașcani, circa 320 de km, a fost prinsă pe finanțare PNRR. De la Buzău până la Pașcani Autostrada A7 are același constructor – compania românească UMB, potrivit Profit.ro.
CITEȘTE ȘI: Lacăt pe bunurile Nordis! În vremea în care DIICOT desfășoară investigația uluitoare, Marcel Ciolacu s-a dezis complet: „M-am lăsat păcălit de Vicol”