Succesul bifat de ANAF în 2024 a fost confirmat chiar de la vârful Guvernului, iar autoritățile par convinse că trendul se va menține și în anul ce tocmai a început. Noutățile de la Fisc îi vizează direct pe români și au adus sume uriașe instituției.
Vorbind despre cum ar putea Guvernul să reducă deficitul și despre măsurile ce ar urma a fi luate în acest context, Tanczos Barna, ministrul Economiei, a dezvăluit o performanță impresionantă a Fiscului în anul precedent.
Investițiile făcute în ultimii doi ani în ANAF au început să se vadă. Rezultatele obținute de instituție în 2024 sunt mult mai bune decât în 2023.
Te-ar putea interesa și: ANAF îngenuncheată de Banca Transilvania. Procesul pe care unitatea bancară l-a câștigat o scapă de plata a 400 de milioane de lei
Întrebat despre cum ar putea statul să sporească încasările, Tanczos Barna, ministrul Economiei, a transmis că în anul precedent, încasările ANAF cu crescut cu 70 de miliarde de lei, faţă de 2023.
Potrivit oficialului, printre motivele ce stau la baza reușitei se numără introducerea E-factură, E-transport, E-TVA.
„Încasările la ANAF anul trecut au crescut cu 70 de miliarde de lei, faţă de 2023. Există o parte a acestei creşteri datorată creşterii economice, o parte datorată creşterii consumului şi o parte datorată creşterii salariilor, dar există şi o parte care este datorită introducerea E-factură, E-transport, E-TVA, etc”, a declarat ministrul Economiei, potrivit Antena 3 CNN.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Ministrul a adăugat că trendul are toate șansele să se mențină și în 2025.
Tanczos Barna a punctat că „de 10 ani de zile nu s-a investit cât s-a investit anul trecut şi acum doi ani în ANAF, în sisteme informatice, în bază de date, în infrastructură”.
„Aceste efecte vor fi şi mai semnificative în 2025. (..) Cu siguranţă, ANAF intră odată cu investiţiile din PNRR pe o altă traiectorie de dezvoltare şi de eficienţă. De 10 ani de zile nu s-a investit cât s-a investit anul trecut şi acum doi ani în ANAF, în sisteme informatice, în bază de date, în infrastructură”, a completat reprezentantul Guvernului.
Te-ar putea interesa și: Îmblânzirea ANAF continuă pentru români și în anul 2025. Instituția a decis să anuleze alte datorii pe care cetățenii le aveau către stat