Țara noastră se conturează a fi un adevărat magnet pentru vizitatori. După vloggerii și creatorii de conținut online care au ajuns pe meleaguri autohtone în 2024, străinii nu contenesc să laude România. Recent, țara noastră a ajuns să fie numită „un dar” pentru turiști.
Anul 2024 a fost, fără dar și poate, momentul în care străinii au avut o ocazia să descopere o altă latură României sau, mai bine zis, să descopere cultura și experiența dincolo de clasicele „Dracula” și „comunism”. După vlogurile publicate pe platformele de social media filmate la noi în țară, atenția lumii s-a îndreptat mai mult ca oricând către acest mic colț al Europei.
Laudele continuă. De această dată, a fost rândul celor de la CNN să scrie despre noi.
Te-ar putea interesa și: Orașul românesc numit „destinație obligatorie” în 2025. Bijuteria din inima țării este pe cale să fie luată cu asalt de străini
CNN Travel a inclus România pe o listă cu 25 de destinații ce merită vizitate în 2025. Țara noastră este considerată „un dar” datorită atmosferei unice, într-o eră a „supra-turismului”.
„Nu au mai rămas multe locuri în Europa care să aibă încă acea vibraţie nedescoperită, dar România se numără printre ele. Este un dar în aceste zile de supra-turism - pentru că iată o ţară care are de toate, de la staţiunile balneare de la Marea Neagră până la frumuseţea extraordinară a Munţilor Carpaţi, şi care se pare că încearcă să-şi crească numărul de vizitatori în mod sustenabil.
Da, există Dracula la Castelul Bran, dar pentru alte plăceri medievale gotice în Transilvania şi nu numai, încercaţi Timişoara, Cluj Napoca, Sibiu, Braşov şi Sebeş”, scriu cei de la CNN Travel.
Cei care ajung în Capitală sunt sfătuiți să încerce experiența Centrului Vechi - un loc „un pic supraîncărcat cu baruri şi restaurante turistice”.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Capitala Bucureşti are un fermecător Centru Vechi, acum un pic supraîncărcat cu baruri şi restaurante turistice, dar istoria recentă a oraşului este încă o atracţie majoră.
Excesul impresionant al fostei case luxoase a dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu şi vastul său Palat al Parlamentului (cea mai grea clădire din lume) merită explorate. Acestea contrastează cu greutăţile extreme pe care le-a impus populaţiei ţării, descrise în micuţul, dar esenţialul Muzeu al Comunismului.”
Satele României rămân una dintre principalele atracții:
„Un trecut mai idilic poate fi încă găsit în mediul rural românesc. Probabil că nu există o modalitate mai bună de a explora acest lucru decât recent lansata Via Transilvanica, un traseu de drumeţie de 1.400 de kilometri prin peisaje rurale şi sate parcă încremenite în timp.”
Te-ar putea interesa și: Ţara europeană care a bătut toate recordurile la turism. Puţini români o aleg, însă cei care ajung aici se pot bucura de cele mai frumoase peisaje, plaje de vis şi oraşe vechi