Dacă Valea Prahovei este sufocată de turişti în această perioadă, staţiunea de schi din nordul ţării este puţin cunoscută de români. Aşadar, iubitorii sporturilor de iarnă se pot orienta către o zonă mai puţin aglomerată.
În plus, peisajul este unul de vis, zăpada s-a aşternut în strat serios, iar preţurile sunt mult mai mici decât în alte zone din ţară. Mai mult, are chiar şi o pârtie de săniuş care se dovedeşte a fi perfectă pentru orice familie cu copii, dar şi nocturnă care ajută turiştii să petreacă timp de calitate pe pârtii chiar şi după lăsarea întunericului.
Citeşte şi Pârtia de schi din București despre care puțini oameni știu. A avut nocturnă, iar românii se bucurau de sporturile de iarnă în această zonă a Capitalei
Staţiunea de schi din nordul ţării de care puţini romani au auzit este localizată în Durău, judeţul Neamţ. Cei care ajung aici se pot bucura de o atmosferă vibrantă, de un peisaj de neuitat, muzică asigurată de DJ, de o bulgareala ca în copilărie, dar şi de pârtii la standarde înalte. Pârtia are o lungime de 375 m un nivel de dificultate mic, cu o diferență de nivel de 35 m.
Preţurile sunt mai mici decât în staţiunile de pe Valea Prahovei, o urcare costă doar 4 lei în cazul schiorilor şi 6 lei pentru pasionaţii de săniuş, sania fiind inclusă în preţ. Cardurile pot fi alimentate cu până la 100 de puncte – 100 de lei. Există şi posibilitatea de a achiziţiona abonamente, aşa cum se poate observa în imaginea de mai jos.
Pe lângă pârtiile de schi şi săniuş, cei ajunşi aici se pot bucura de trambuline, tubbing, bungee-jumping sau mountain cart.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Staţiunea de schi din Durău are şi un alt avantaj: preţurile mici la cazări. Turiştii care s-au săturat să lase sume uriaşe de bani pentru câteva zile petrecute pe Valea Prahovei se poţi orienta către nordul ţării. Deşi drumul este mult mai lung, timpul final nu este cu mult mai mare decât cel petrecut în aglomeraţia de pe DN1.
În şase ore, bucureştenii pot ajunge într-o zonă mai puţin cunoscută a ţării. Zona s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, fiind deschise hoteluri şi pensiuni care se întrec în facilităţi.
Mai mult, în zona turiştii pot vizita manăstirile Durău, „Sf. Ana” din Ceahlău, Ruinele Palatului Cnejilor, Cheile Bicazului sau Lacul Roşu. Aşadar, vacanţa petrecută în această parte a ţării se poate dovedi o idee fantastică pentru cei cărora nu le place aglomeraţia.
Citeşte şi Stațiunea care umilește Sinaia, Poiana Brașov sau Bran este la mai puțin de 200 de kilometri de București. Turiștii nu se înghesuie în această locație de vis