Cea mai mare fabrică din Transilvania își închide porțile, oprind definitiv producția. Decizia radicală luată de gigantul francez Lactalis, care deține Lactalis România, îi vizează pe toți cei aproape o sută de angajați ai acestei unități de producție specializate în produse lactate. Totuși, compania promite să intensifice investițiile în producția locală.
Fabrica din Miercurea Ciuc a gigantului francez Lactalis, unul dintre liderii globali ai industriei de lactate, se închide. Măsura va duce la concedierea colectivă a 95 de angajați. În anul 2016, grupul Lactalis a preluat fabrica de la Miercurea Ciuc, „la pachet" cu Covalact. De menționat că grupul francez a închis alte 6 fabrici în țara noastră, potrivit ZF.
Totuși, grupul francez promite să-și intensifice investițiile în celelalte 4 mari unități de producție. De menționat că Lactalis este lider pe piața lactatelor din România, având în portofoliu branduri celebre precum Zuzu, Albalact și Covalact de Țară.
Compania a demarat procedurile de închidere a fabricii din Miercurea Ciuc, unde activează 95 de angajați. Reprezentanții acesteia susțin că se vor respecta toate prevederile contractuale pentru concedierea colectivă. Angajații din acest punct de lucru vor avea acces la compensații și beneficii, în conformitate cu legislația în vigoare. În egală măsură, acestora li se va asigura consilierea necesară pentru reintegrare profesională și sprijin pentru o eventuală recalificare.
„Angajații noștri au fost informați și vom acorda prioritate sprijinului lor în perioada următoare. În același timp, ne reconfirmăm angajamentele de investiții pe termen lung în piața din România, ca parte integrantă a strategiei noastre de afaceri”, afirmă Onur Barim, directorul general al companiei Lactalis România.
CITEȘTE ȘI: Cine are brandul Covalact, făcut celebru de sloganul "prea bun, prea ca la țară". Detalii despre cei care dețin firma de lactate
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
De menționat că brandurile Zuzu, Albalact, Covalact de Țară, LaDorna, Fulga și Rărăul nu vor dispărea de pe rafturile magazinelor din România. Produsele vor continua să fie fabricate în celelalte unități de producție din țară. Așadar, produsele preferate de mulți români vor rămâne disponibile, calitatea acestora continuând să fie o prioritate pentru gigantul francez, asigură oficialii Lactalis.
Cu o prezență globală în 83 de țări și o istorie de 90 de ani, Lactalis s-a impus ca un jucător de elită pe piața lactatelor din România, începând cu anul 2008. Grupul deține 5 fabrici în țara noastră, cele mai mari fiind Oiejdea (județul Alba), Sfântu Gheorghe (județul Covasna) și Câmpulung Moldovenesc (județul Suceava). În plus, deține și fabrica de sucuri naturale din comuna Tunari (județul Ilfov).
Gigantul francez colectează anual peste 244 de milioane de litri de lapte în România, comercializând peste 220.000 de tone de produse finite. În ultimii 5 ani, grupul a investit peste 60 de milioane de euro în România, prin extinderea capacitaților de producție și dezvoltarea brandurilor locale, dar și prin creșterea exporturilor piețele internaționale.
CITEȘTE ȘI: Magnații care dețin laptele Zuzu adorat de milioane de români. Povestea brandului care vine din negura timpului și rezistă cu brio pe piața autohtonă