În aceste momente, România este în plin proces electoral, după ce alegerile prezidențiale din luna decembrie a anului trecut au fost anulate. La vremea respectivă, turul 2 nu a mai existat pentru că CSAT a anunțat implicarea unui actor statal în procesul electoral. Cursa dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi a fost oprită brusc, iar acum pare că riscăm să se repete istoria.
Pe data de 18 mai, Ministerul Afacerilor Interne a observat o serie de elemente destul de similare în acest proces electoral. Datele au fost transmise de Andrei Țărnea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe. Ar fi vorba despre „interferențe rusești” care s-au manifestat prin fake news pe Telegram, Facebook, Instagram și altele.
„În timpul alegerilor prezidențiale aflate în desfășurare în România, vedem din nou semnele caracteristice ale interferenței rusești. O campanie virală de știri false pe Telegram și alte platforme de socializare urmărește să influențeze procesul electoral. Acest lucru era de așteptat, iar autoritățile românești au demontat știrile false”, a scris pe X, în limba engleză, Andrei Țărnea.
CITEȘTE ȘI: Amendă sau închisoare pentru românii care fac aceste gesturi interzise, pe 18 mai. Regulile au fost schimbate față de scrutinul anterior
În prezent, nu există semne că ar urma să se anuleze alegerile prezidențiale. Ar fi extrem de greu de crezut că ar mai fi posibil deoarece urmează să se închidă și urnele. Procesul electoral se apropie de final.
În același timp, ar fi extrem de greu pentru România să mai suporte încă un rând de alegeri. De ce? Iată doar o scurtă listă de motive:
ne-am pierde credibilitatea în fața investitorilor străini;
Bursa de Valori București, de care depind pensiile a mii de români, ar fi grav afectată;
nu mai avem bani de încă un scrutin, avem deja datorii uluitoare și ne paște o superbă criză economică, dacă nu se vor lua măsuri;
încă sunt enorm de mulți cetățeni nemulțumiți de anularea alegerilor din anul 2024, care au tot strigat „turul 2 înapoi” și au ieșit în stradă să protesteze;
ar fi prea mult, din toate punctele de vedere, inclusiv psihologic, să trecem prin două scrutinuri consecutive, anulate.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Așadar, nu există motive de îngrijorare. Șansele să se anuleze, din nou, alegerile prezidențiale sunt infime.
CITEȘTE ȘI: Fenomenul bizar din SUA vine în România pe 19 mai, după alegerile prezidențiale. Un celebru economist a făcut anunțul pentru toți cei care au votat