Deşi este anunţată o criză financiară cum nu a mai fost de ani de zile în ţara noastră, iată că încă se fac investiţii masive în România. Un nou centru logistic se deschide în Pantelimon, pentru depozitarea produselor de igienă de la Sano.
Asta înseamnă noi locuri de muncă pentru cetăţeni, terenul pe care va fi construit centrul având peste 9.000 de metri pătraţi. Producătorul de detergenți și articole de curățenie Sano este deținut de familia industriașului israelian de origine română Bruno Landsberg.
Citeşte şi Fabrica-mamut care se ridică în România devine cea mai mare dintr-un domeniu foarte solicitat. Peste 100 de români își vor putea găsi un loc de muncă
Familia afaceristului israelian născut în România face investiţii masive aici. Mai exact, patronii actuali ai Sano vor să extindă afacerea construind un nou centru logistic în Pantelimon. Aceştia au achiziţionat, între 2005 şi 2011, 4,2 hectare de pământ, pe care funcţionează fabrica Sano. Cu şase linii de ambalare şi peste 150 de produse realizate aici, unitatea oferă multe locuri de muncă.
Fabrica, birourile și depozitele actuale ocupă o hală cu o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, astfel că pe terenul liber, de 9.042 de metri pătrați, afaceristii au de gând să ridice centrul modern, automatizat, destinat depozitării produselor de igienă.
Acesta ar urma să fie ridicat anul acesta, ca în 2026 să fie deschis. Cât despre valoarea estimativă a lucrărilor, aceasta este de aproximativ 20 de milioane de euro.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Un motiv important pentru care patronii Sano fac investiţii masive în România este faptul că produsele au mare succes în ţara noastră de peste 25 de ani. În 2024, compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 65 de milioane de euro, în creștere cu circa 20% față de rezultatul din 2022, și un profit net de 10,5 milioane euro, de aproape 3 ori mai mare decât anul anterior.
Cu peste 400 de produse în diferite categorii, fabrica are acum 160 de angajaţi. Prima astfel de unitate a apărut în 1965, într-o mică hală de pe Strada Levanda din Tel Aviv. Fabrica avea atunci trei angajați, ajungând astăzi la o echipă de peste 1.600 de angajați în toată lumea. Bruno Landesberg a decedat în 2017, la 97 de ani, iar compania este deținută acum de fiul său Alex Landesberg și de nepoata sa Aya Shahar.
Citeşte şi Fabrica din România care a îngenuncheat Europa. Produsele sale nu au rival la nivel continental, iar de curând a atins o bornă impresionantă