Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) face angajări. În acest sens, a semnat recent un contract cu ARC Consulting, o companie specializată în diagnoză organizațională, consultanță în management și servicii de recrutare pentru manageri și membri ai consiliilor de administrație. Scopul contractului este recrutarea și selecția persoanelor care vor fi șefii AMEPIP.
La jumătatea anului trecut, președintele Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) Mihai Precup, vicepreședinții Ciprian Hojda și Victor Moraru și-au înaintat demisiile. Acestea au survenit după ce Comisia Europeană a cerut Guvernului explicații despre cum a fost desemnată conducerea AMEPIP. Suspiciunile au fost legate de modul de selecție, care nu ar fi fost suficient de transparent, iar cei aleși nu ar fi îndeplinit toate condițiile.
Pentru recrutarea și selecția noului board de conducere, AMEPIP a semnat un contract de consultanță cu ARC Consulting, o companie specializată în diagnoză organizațională, consultanță în management și servicii de recrutare pentru manageri și membri ai consiliilor de administrație. Potrivit unui comunicat de presă, contractul are o valoare de 81.000 lei plus TVA.
„Contractul are o durată ceva mai mare decât pare la prima vedere și vom asigura și o perioadă de garanție, așa cum este normal în astfel de acorduri. Fiind o achiziție făcută prin SEAP, valoarea contractului este publică și este de 81.000 lei plus TVA, preț care include atât asistarea Comisiei pentru recrutarea și selecția președintelui și a vicepreședinților AMEPIP, precum și costurile din perioada de garanție”, a declarat Elena Căprar, HR Business Partner al ARC Consulting.
(VEZI ȘI: Planurile unui mare retailer sunt date peste cap din cauza lipsei de angajați. Deschiderea noului supermarket din Brașov a fost amânată de două ori)
Cei care doresc să candideze pentru funcția de președinte sau vicepreședinte al Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) trebuie să îndeplinească mai multe condiții generale, și anume: să aibă cetățenia română, o stare bună de sănătate sau cunoașterea unei limbi de circulație internațională. În plus se cer și câteva condiții specifice cum ar fi vechimea de cel puțin 10 ani de experiență profesională în domeniul economic sau financiar, management sau juridic, dintre care cel puțin șapte ani în funcții de conducere executivă, în societăți cu capital privat, în întreprinderi publice sau în funcții de conducere în administrația publică, perioadă în care candidatul a exercitat atribuții de conducere sau supraveghere asupra unor întreprinderi publice.
„În cadrul proiectului cu AMEPIP avem două obiective. Primul este să arătăm că putem acorda suport profesionist, de calitate, pentru recrutare și selecție la orice nivel. Apoi, ținem foarte mult la corectitudinea procesului, pentru a sprijini Comisia de selecție în propunerea celor mai potriviți candidați astfel încât să evităm o nouă situație neplăcută în relația cu oficialii Comisiei Europene. În calitate de expert independent, asistăm Comisia constituită conform normelor legale și ne îndeplinim sarcinile stipulate în aceleași norme și în contract.
Avem un calendar asumat la semnarea contractului, în elaborarea căruia s-a ținut cont de toate prevederile legale și de necesitatea ca întreg procesul să fie transparent. Desigur, Comisia de recrutare și selecție are rolul principal, iar noi intenționăm să respectăm aceste termene”, a detaliat Elena Căprar.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
(CITEȘTE ȘI: Declinul industriei IT din România este de neoprit. Viitorul nu sună deloc bine în accepțiunea specialiștilor din acest domeniu: „Perspectivele sunt foarte încețoșate”)