Vineri, 17 ianuarie 2025, la Judecătoria Mangalia a avut loc primul termen din acest an al procesului lui Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul de circulație din localitatea 2 Mai în urma căruia și-au pierdut viața doi tineri. Cu această ocazie, inculpatul a înmânat magistraților o scrisoare de 12 pagini în cadrul căreia face mai multe confesiuni legate de copilăria sa nefericită, care l-ar fi condus spre calea autodistrugerii.
Primul termen din 2025 al procesului lui Vlad Pascu a avut loc vineri la Judecătoria Mangalia. Procurorii au cerut o pedeapsă de 10 ani, 6 luni și 20 de zile pentru cel care a curmat viața a doi tineri într-un cumplit accident rutier pe care l-a provocat în localitatea 2 Mai. Decizia a fost însă amânată pentru data de 31 ianuarie 2025.
Judecat pentru mai multe infracțiuni, printre care ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, Vlad Pascu a înmânat judecătoarei o scrisoare de 12 pagini pe care a scris-o în timp ce se afla în penitenciar.
(NU RATA: Confesiunea lui Vlad Pascu, în fața instanței. Momente dureroase în sala de judecată, procurorii nu l-au păsuit pe autorul accidentului din 2 Mai)
În cadrul acestei scrisori, Vlad Pascu a făcut mai multe confesiuni legate de copilăria sa nefericită, ce a fost marcată de disputele dintre cei doi părinți ai săi. De asemenea, el susține că toate aceste probleme familiale și anturajul nepotrivit l-au determinat să ia decizii greșite și l-au condus pe un drum al autodistrugerii.
„Cine sunt eu? Mă numesc Pascu Matei Vlad, m-am născut și sunt originar din București. Până la vârsta de 5 ani am fost crescut de bunici în Târgoviște, apoi m-am întors în orașul meu natal, București, pentru a începe școala (...).
Școala primară a decurs destul de greu, deorece acasă eram martor a disputelor de dinaintea divorțului, iar la școală elev model, ceea ce m-a făcut să port un fel de mască în spațiul public pentru a ascunde suferința mea, deoarece divorțul alor mei a implicat conflicte deschise, poliție, protecția copilului. Ajungând să stau chiar o zi într-un centru de plasament, în ciuda averii părinților de ordinul sutelor de mii de euro. Ceea ce a implicat mai mult conflicte în partajarea averii la care eu m-am simțit folosit.
Și așa am căzut pradă unui anturaj ce urmează tiparul stereotipic în care este cool să te etalezi și să faci anumite extravaganțe și bineînțeles însoțite de prezența lor pe rețelele sociale, eu căutând, de fapt, în altă parte validarea de care aveam nevoie.
Drogurile, în ziua de azi, sunt mai accesibile decât băutura, la care ți se cere cartea de identitate pentru a demonstra că ești major”, spune Vlad Pascu în scrisoarea înmânată judecătoarei.
(VEZI ȘI: Finalul procesului 2 Mai și condamnarea lui Vlad Pascu. Câți ani de închisoare a primit șoferul și ce sumă uluitoare are de dat către familiile victimelor)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro