Cu Emil Boc la conducere, Cluj-Napoca bifează o nouă performanță notabilă. Primăria orașului transilvănean va avea la dispoziție un buget uriaș, cât Iași și Timișoara la un loc. Peste 45% din acești bani provin din fonduri europene.
În 2025, Cluj-Napoca beneficiază de un buget istoric, de aproape 1 miliard de euro. Astfel, primăria condusă de Emil Boc va avea la dispoziție o sumă de bani egală cu cea de care dispun orașele Iași și Timișoara la un loc. Aproape jumătate din acești bani provin din fonduri europene.
Recent, Primăria Cluj-Napoca a depus proiectul pentru cel mai mare buget din istoria orașului. Nu mai puțin de 4,24 miliarde de lei va avea la dispoziție Emil Boc pentru a continua dezvoltarea urbei pe care o conduce. Potrivit edilului, din această sumă, peste 150 de milioane de euro se vor duce către educație, în timp ce restul vor atribuiți unor proiecte majore precum metroul, drumuri de legătură, poduri, școli și infrastructură verde.
„Avem cel mai mare buget din istoria Clujului. Un buget cu multe responsabilități, axat pe multe proiecte. Sunt soluțiile reale, care duc la un alt tip de mobilitate pentru 2050 în acest oraș”, a declarat Emil Boc.
De remarcat și implicarea activă a comunității în configurarea bugetului din Cluj-Napoca. Potrivit lui Emil Boc, dintre cele 193 de propuneri venite în dezbatere publică, aproape 100 se regăsesc deja în buget, iar alte 19 au fost acceptate suplimentar.
Fondurile europene asigură peste 45% din bugetul total al orașului Cluj-Napoca, care se diferențiază astfel de alte orașe mari din România, folosind eficient instrumentele financiare europene pentru a finanța o dezvoltare rapidă.
(CITEȘTE ȘI: Fug americanii din România. Un colos de peste Ocean și-a încheiat definitiv activitatea în țara noastră)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Consiliul Local Timișoara a aprobat recent bugetul pentru acest an, care este de 2,65 miliarde de lei. Față de 2024, primăria condusă de Dominic Fritz va avea la dispoziție cu peste 100 milioane de lei în plus. Peste jumătate din acești bani vor merge în dezvoltare, incluzând proiecte mari precum Pasajul Solventul, modernizarea podurilor, achiziția de troleibuze și autobuze electrice, investiții în spitale, școli și regenerare urbană.
„Este un buget echilibrat și onest, care reflectă atât dinamica economică pozitivă a Timișoarei, cât și stabilitatea financiară pe care am reușit să o construim”, a spus Dominc Fritz.
La Iași, bugetul votat pentru 2025 este de 2,8 miliarde lei, adică aproximativ 560 milioane de euro. Primarul Mihai Chirica a explicat că vrea „ca 2025 să fie anul cu maximum de efort de investiții”. Astfel, un miliard de lei va fi direcționat doar către dezvoltare.
(NU RATA: Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business)