Vladimir Putin a lansat o rachetă balistică intercontinentală, cea mai puternică de până acum, asupra Ucrainei, motiv pentru care specialiştii vorbesc despre faptul că Rusia a început cel de-Al Patrulea Război Mondial.
Racheta a fost trimisă din regiunea Astrahan, aceasta având o rază de acţiune de mii de kilometri. Atacul are loc după ce ţara lui Zelenski a folosit rachete americane şi britanice pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei, zilele trecute. Atacul împotriva oraşului Dnipro ar fi, de fapt, un avertisment că ar putea fi atacat și Kievul într-un mod asemănător.
„Putem spune că Rusia a lovit mai întâi la Dnipro ca mesaj care sugerează că dacă Ucraina nu renunță la folosirea rachetelor ATACMS din SUA și a Shadow Storm din UK, Rusia va folosit același tip de ICBM și împotriva Kievului, capitala ucraineană”, a declarat MacCarley, general american în rezervă.
Citeşte şi Amenințarea Războiului Mondial vine de la Moscova după decizia neașteptată a lui Joe Biden. Agitație și vorbe grele la Kremlin
Specialiştii în război susţin că Rusia a declanșat deja un Al Patrulea Război Mondial împotriva Occidentului odată cu ICBM-ul folosit de ruşi în zona Niprului. Ar fi vorba despre o rachetă tip “Rubej”, o armă care poate fi folosită şi pentru bombardamentele nucleare. Putin este sprijinit de aliaţii săi din Iran, Coreea de Nord și China, afirmă generalul american în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„E o teorie utilă, pentru că eu cred că rușii cred, la rândul lor, că sunt deja în război cu noi. Fie că vorbim de Al Treilea sau Al Patrulea Război Mondial, ideea e că ei sunt în război cu noi, chiar dacă nu vorbim de un conflict tradițional, clasic, cinetic, în care să vedem nave, avioane sau tancuri”, a declarat generalul SUA, la Kyiv Post, cel de-Al treilea Război Mondial fiind considerat Războiul Rece.
Arma cântăreşte aproape 50 de tone şi poate purta încărcătură nucleară. Aceasta a fost lansată din regiunea Astrahan de la Marea Caspică, la peste 900 de kilometri de linia frontului, mai spun experţii, care susţin că Rs-26Rubej a fost dezvoltată în mare secret în 2006, aceasta încălcând tratatul pentru non-proliferare nucleară.
Racheta balistică intercontinentală este lansată la "viteze mari și ajunge în zona spațiului sub-orbital al planetei după care reintră în atmosfera terestră pentru a se îndrepta spre țintă". Prima astfel de armă din istorie a fost lansată în 1957 de fosta Uniune Sovietică. Doi ani mai târziu, acest lucru a avut loc şi în Statele Unite ale Americii.
De asemenea, Ben Hodges crede că este total greşit faptul că Occidentul nu consideră a fi “în război” cu Rusia, dat fiind că Putin continuă conflictul încă nedeclarat cu Vestul. Mai mult, alianţa ruso-iranian-nord-coreeană-chineză este o amenințare serioasă.
„Rusia încearcă să distrugă Alianța Nord-Atlantică pe un alt câmp de luptă, ales de Kremlin: subminarea din interior sau schimbarea politicii SUA față de NATO. Rușii aleg acum terenul de luptă și o fac prin acțiuni de hacking, sabotaje și interferență în alegeri. Dacă SUA vor întoarce spatele la NATO, ar fi un câștig enorm pentru Rusia”, a mai spus generalul.
Citeşte şi Planul de pace al lui Vladimir Putin prinde contur. Condițiile draconice impuse de liderul de la Kremlin pentru a pune capăt războiului din Ucraina