Autorităţile şi asociaţiile de proprietari trag un semnal de alarmă pentru românii care locuiesc la bloc. Aceştia pot primi amenzi mari dacă nu ţin cont de un detaliu important cu privire la balcoanele apartamentelor.
Deşi până acum nu s-a ţinut cont de acest lucru, legea spune clar: ai nevoie de acordul vecinilor şi a asociaţiei de proprietari pentru a face anumite modificări în apartament. Una dintre aceste schimbări este legată de închiderea balconului fără autorizaţie.
Citeşte şi Amendă pentru cei care nu au viză de flotant, dar stau de peste 15 zile la noua adresa. De ce acte ai nevoie pentru a scăpa de sancțiune
Astfel, cei care nu obţin această autorizaţie, dar care îşi închid balconul pot primi amenzi mari din partea autorităţilor, sanctiunea ajungând chiar la 100.000 de lei. Conform Legii nr. 50/1991, închiderea balconului necesită o autorizație prealabilă de la primărie. Motivul? Ei, bine, acest lucru este considerat ilegal dacă amenajarea lui afectează structura blocului, creând astfel probleme în timp.
Practic, pentru a fi în legalitate, proprietarii de apartamente trebuie să depună o solicitare la Biroul de Avize și Acord Unic din Primărie, să obţină acordul scris al asociației de proprietari, dar și să prezinte o documentație tehnică elaborată de un proiectant autorizat.
Amenda minimă pentru această încălcare a legii este de 1.000 de lei, însă poate ajunge lejer la 100.000 de lei. Mai mult, în unele cazuri se poate ajunge chiar la pedeapsa cu închisoarea între trei luni şi un an. Este vorba despre modificări aduse unui monument istoric sau care se află într-o zonă protejată prin lege.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Edilul unui oraș din România uimeşte cu un proiect care va deranja mulţi dintre locuitori. Este vorba despre primarul din Iaşi care vrea să interzică montarea aparatelor de aer condiționat pe fațada blocurilor, dar și uscarea rufelor în văzul tuturor. Cei care nu vor respecta legea vor fi amendaţi cu 4.000 de lei.
„Aparatele de aer condiționat, că aparatele de aer condiționat, că aici se găsesc soluții foarte ușor să le maschezi, dar într-adevăr cu rufele la uscat, în condițiile în care sunt soluții acum să poți să-ți pui pe un suport, aici trebuie să fim într-adevăr prea puțin permisivi. Termoizolații la etajul 3, la etajul 2 doi nu. Roz la doi, la patru galben. Să fie o suprafață uniformă, să fie o culoare aprobată prin acest regulament”, a declarat Mihai Chirica, primarul din Iași.
Citeşte şi Adio rufe la uscat în balcon! Orașul din România în care mai multe obiceiuri banale vor fi interzise