Românii care pot rămâne fără apartamente. Ce nu trebuie să uite proprietarii, mulţi nu ţin cont de regulă

Românii care pot rămâne fără apartamente. Ce nu trebuie să uite proprietarii, mulţi nu ţin cont de regulă
📅 2024-10-25

Deşi pare un scenariu negru, este cât se poate de adevărat! Administratorii de asociaţii au explicat cine sunt românii care pot rămâne fără apartamente. Este vorba despre o regulă importantă de care aceştia trebuie să ţină cont dacă locuiesc la bloc.

Din păcate, din ce în ce mai mulţi cetăţeni sunt nevoiţi să omită această cerinţă din cauza lipsei banilor, în timp ce alţii, dacă nu locuiesc la adresă, uită că au de plată anumite sume la asociaţie. Astfel, intervine executarea silită, iar apoi pierderea locuinţei.

Citeşte şi Dezastru pentru românii cu centrale de apartament în 2024. Ce se schimbă în această iarnă și care vor fi noile prețuri la căldură

Cine sunt românii care pot rămâne fără apartamente

Administratorii de asociaţie dezvăluie că se întâlnesc din ce în ce mai des cu situaţii în care românii rămân fără apartamente din cauza neplăţii întreţinerii. Conform noii legi, datornicii care nu plătesc aceşti bani în termen de 31 de zile primesc foarte multe penalităţi, astfel ca aceştia ajung să datoreze sume uriaşe de bani. Şi cum acest lucru este sancţionat drastic, se poate ajunge la poprire pe conturi sau chiar la executarea silită, ca mai apoi locuinţa să fie scoasă la licitaţie.

Un alt lucru de care trebuie să ţină cont locatarii este declararea numărului corect de persoane care locuiesc în apartament. Contribuția fiecărui locuitor la cheltuielile de întreținere, cunoscută și sub denumirea de cotă parte de proprietate, este calculată în funcție de suprafața utilă a apartamentului și de numărul de persoane declarate. Astfel, numărul de persoane influențează direct suma pe care fiecare proprietar o plătește lunar pentru întreținerea clădirii.

Sportpesurse.ro

Lacrimi amare pentru una dintre marile campioane ale României! Mama sa a murit în somn, după ce tatăl și-a pus capăt zilelor!

Sportpesurse.ro

Scandalul primelor de 8,6 mil euro ale Elisabetei Lipă aruncă în aer sportul românesc. Mai multe federatii vor sa intre in grevă!

În cazul în care un locatar nu a declarat corect iar vecinii fac reclamaţie, acesta va fi supus unei verificări din partea asociaţiei de proprietari sau chiar a poliţiştilor. Dacă sunt camere de supraveghere în clădire, imaginile pot fi dovezi clare în acest sens.

Fondul de reparaţii, foarte important

Deşi mult români se plâng de faptul că sumele alocate pentru fondul de reparaţii sunt mari, banii se pot dovedi extrem de utili în situaţii neprevăzute. Acest fond este obligatoriu și este constituit din contribuțiile locatarilor și proprietarilor de apartamente din acel bloc.

În cazul în care se strică acoperişul, scările, instalaţiile comune sau faţada, banii strânşi vor fi folosiţi pentru reparaţii, menţinându-se astfel calitatea vieţii la bloc. Este importat de ştiut faptul că administratorul eliberează chitanţâ separată pentru aceastâ plată.

“Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au obligaţia să aprobe un fond de reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune.

Comitetul executiv fundamentează şi prezintă adunării generale suma anuală necesară pentru constituirea sau completarea fondului de reparaţii, care se alimentează în avans, în tranşe lunare egale, prevăzute în lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari. Fondul de reparaţii este utilizat numai pentru consolidarea condominiului, reabilitarea termică, creşterea calităţii ambiental- arhitecturale a construcţiilor, precum şi pentru repararea şi îmbunătăţirea proprietăţii comune”, se arată în lege.

Citeşte şi Apartament de 2 camere în București, mai ieftin decât o mașină nouă! Motivul pentru care imobilul se vinde pentru nici 27.000 de euro

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri bugetul

Maşina nostalgiei, zărită în traficul din Bucureşti. Era o prezenţă obişnuită în comunism, acum se râde de ea: "La maculatură"

Surpriză mare de la meteo! Ce se întâmplă cu vremea la început de noiembrie? Toţi aşteaptă zăpada

Românii care pot rămâne fără apartamente. Ce nu trebuie să uite proprietarii, mulţi nu ţin cont de regulă

Cele patru zodii care vor câştiga bani pe bandă rulantă în noiembrie 2024. Li se schimbă viaţa complet, de unde vin averi?

Autostrada care nu se mai deschide în 2024. Veşti rele de pe şantier, lucrările au rămas în urmă

Prins cu șpaga, Dumitru Buzatu e "curat ca lacrima". Lovitură de teatru într-unul dintre cele mai mediatizate cazuri de corupție din România ultimilor ani

Potop la Lidl! Produsele Deluxe care intră de luni, 28 octombrie, în magazine se vor evapora de la raft. Au mare succes în fiecare an

„Frățiorul” Nordis este White Tower, aflat la câteva zeci de kilometri de București. Cercetările justiției se află în plină desfășurare

Minunea de la Lidl care dispare peste noapte. Produsul epuizat zilnic din supermarket a apărut la „fratele mai mare" de pe piața românească

Cum a bătut Bulgaria România la un capitol morbid. Pentru prima dată în ultimii ani, țara noastră nu mai este lider la accidente rutiere

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.