România investește masiv în apărare. Țara noastră va cheltui 1 miliard de dolari pentru dotarea armatei - Bugetul.ro

România investește masiv în apărare. Țara noastră va cheltui 1 miliard de dolari pentru dotarea armatei - Bugetul.ro
📅 2024-07-20

În contextul războiului din Ucraina și a tensiunilor tot mai mari dintre NATO și Rusia, țara noastră vrea să-și consolideze forța de apărare. România a încheiat recent un contract de 1 miliard de dolari cu o companie sud-coreeană care va furniza obuziere autopropulsate ce vor intra în dotarea armatei. 

Războiul din Ucraina este departe de final, iar tensiunile dintre Occident și Rusia sunt tot mai mari. Pe fondul acestei situații, mai toate țările europene au început să-și consolideze forța de apărare.

Suma uriașă pe care o va cheltui România pentru dotarea armatei

Cum țara noastră ar putea fi direct implicată într-un eventual război cu Rusia, autoritățile au decis să investească mai mult în dotarea armatei, iar un prim pas în acest sens a fost făcut deja.

Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace a anunțat recent că a câștigat un contract de 1 miliard de dolari cu România pentru furnizarea de obuziere autopropulsate. Potrivit companiei sud-coreene, acordul include 54 de obuziere, muniție și 36 de vehicule de aprovizionare. Contractul este valabil până în iulie 2029. În plus, prin intermediul unui comunicat, Hanwha Aerospace a anunțat că va produce echipamente militare și în România.

„Hanwha Aerospace este hotărâtă să maximizeze beneficiile pentru industria de apărare din România prin diverse tipuri de programe de localizare industrială, care includ producţia locală de echipamente de apărare, crearea de locuri de muncă, transferul de tehnologie şi înfiinţarea Centrului de Excelenţă”, a declarat Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe.

(CITEȘTE ȘI: Sorin Grindeanu „calcă” pe urmele lui Traian Băsescu! La ce mod îl copiază Ministrul Transporturilor pe fostul președinte al României)

Când ar putea începe producția în țara noastră

În urma semnării acestui contract, România devine al zecelea stat care utilizează obuzierul K9, de calibru 155mm, la nivel global. Cumpărarea de obuziere face parte din programul mai larg de dotare a Armatei Române. Potrivit datelor NH Investment & Securitiesne, Hanwha Aerospace deține o cotă de peste 50% din piața globală pentru exporturile de obuziere.

Compania sud-coreeană ar putea începe producția militară în România peste doi ani. Fabricarea unei linii de producție durează cel puțin 6 luni, iar fabricile de utilaje de acest tip sunt suprasolicitate în această perioadă.

De al invazia Rusiei în Ucraina, comenzile externe pentru compania Hanwha Aerospace au crescut deoarece țările au încercat să-și consolideze armatele cu o aprovizionare rapidă și fiabilă.

În luna iunie, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat semnarea contractului privind cumpărarea de obuziere de la compania sud-coreeană Hanwha Aerospace.

„Coreea de Sud va deveni partenerul optim pentru eforturile României de a-și moderniza armata”, a spus atunci ministrul sud-coreean al Apărării Shin Won-sik.

(NU RATA: Premierul Marcel Ciolacu anunță pensii mai mari pentru o categorie de pensionari! Începând cu ce data vor crește veniturile acestora)

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri bugetul

Bunurile devin comune după 5 ani de concubinaj? Ce spune legea despre „divorțul” tinerilor care nu au fost cununați civil

Mulți tineri din România preferă să stea în concubinaj decât să se mai căsătorească civil, nu mai vorbim de o nuntă. După 5 ani de stat în aceeași casă, mulți Articolul Bunurile devin comune după 5 ani de concubinaj? Ce spune legea despre „divorțul” tinerilor care nu au fost cununați civil apare...

Cât costă un aer condiționat la mâna a doua. Prețul este mai mic decât tariful cerut pentru montajul dispozitivului

Să-ți cumperi aer condiționat nu mai este un moft, ci o necesitate, cu cele 40 de grade Celsius resimțite de parcă ar fi 45! Totuși, nu toți românii își permit Articolul Cât costă un aer condiționat la mâna a doua. Prețul este mai mic decât tariful cerut pentru montajul dispozitivului apare prim...

Afacerea cu care n-ai cum să dai greș pe timp de vară! Nu ai nevoie de o mare investiție, dar poți câștiga enorm

În luna iulie, datele extrase de la marile magazine au arătat care este afacerea cu care ai șanse enorm de mari să ajungi în top. Pe timp de vară, un Articolul Afacerea cu care n-ai cum să dai greș pe timp de vară! Nu ai nevoie de o mare investiție, dar poți câștiga enorm apare prima dată în Bug...

Criza CNAS, confirmată în mod oficial. „La revedere” servicii medicale gratuite pentru acești români

După ce medicii anunțau că nu au semnat prelungirile de contracte pentru că nu sunt bani, șefa CNAS a recunoscut public că sunt mari probleme financiare la nivel de instituție. Articolul Criza CNAS, confirmată în mod oficial. „La revedere” servicii medicale gratuite pentru acești români apare pr...

Hainele pe care trebuie să le arunci neapărat! Puțini știu că aceste articole vestimentare au termen de expirare

Prea puțini români știu că inclusiv hainele au dată de expirare! Articolele vestimentare pe care le iubiți atât de mult nu pot fi ținute o viață, chiar dacă materialele încă Articolul Hainele pe care trebuie să le arunci neapărat! Puțini știu că aceste articole vestimentare au termen de expirare...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..