Vestea că Poşta Română şi-ar putea închide oficiile teritoriale i-a îngrjorat foarte tare pe seniorii obşinuiţi să-şi ridice veniturile cash.
În cazul în care nu sunt acasă atunci când poştaşul aduce banii la uşă, oamenii erau obişnuiţi să-şi ridice pensia de la ghișeele instituţiei.
În contextul în care s-ar închide oficiile teritoriale ale Poştei Române, românii care nu răspund la uşă când vine poştaşul ar trebui să-şi recupereze banii de la Casa de Pensii.
O altă soluţie pentru aceşti oameni ar fi aceea de a trece la pensie pe card și renunțarea ca pensia să fie adusă de către poștaș. Noile reguli îi nemulțumesc pe pensionarii din mediul rural.
Pentru încasarea pensiilor prin cont curent personal, pensionarii se adresează direct instituțiilor financiar-bancare, solicitând deschiderea contului.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
După deschiderea contului, persoana interesată trebuie să se adreseze Casei Teritoriale de Pensii de care aparține, cu o cerere însoțită de o copie a extrasului de cont.
Citiţi şi: Cum poţi face rost de o pensie mai mare. Veniturile temporare care îţi aduc beneficii la care nici nu visai
Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a afirmat că nu se pune problema desfiinţării unor oficii poştale.
„În momentul de faţă atâta timp cât o să reprezint Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care este acţionarul majoritar la Compania Naţională Poşta Română, nu se pune problema pentru aceste desfinţări de oficii.
De asemenea vreau să spun că în solicitările repetate din ultimul an şi jumătate aproximativ, de când deţin acest portofoliu, nici într-una dintre şedinţele Adunării Generale a Acţionarilor nu am aprobat desfinţarea de astfel de oficii”, a declarat Bogdan Ivan.
Închiderea filialelor ar însemna şi disponibilizarea angajaţilor.
"Poşta Română reprezintă un corp de peste 20.000 de angajaţi care deservesc astăzi milioane de cetăţeni români, poate sunt singurele persoane cu care interacţionează anumite persoane din zona rurală sau din zone foarte izolate, aşa că nu se pune cazul atâta timp cât eu şi echipa din care fac parte va fi la guvernare să fim în situaţia de a da oameni afară sau de a desfinţa oficiile Poştei Române”, a mai declarat Bogdan Ivan.
Compania Națională Poșta Română este organizată în opt sucursale regionale care coordonează 41 de oficii județene de poștă și Oficiul Poștal Municipal București plus Fabrica de Timbre. În total, deține o rețea de peste 5.000 de subunități poștale la nivel național.
Citiţi şi: Cadoul de Crăciun. Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025. Ce se întâmplă cu punctul de pensie