Probleme înainte de primul tur alegeri prezidențiale 2024 pentru mai multe televiziuni de la noi din țară. Derapajul nu a trecut neobservat de autorități, reiese clar din decizia anunțată joi, 21 noiembrie 2024, de CNA.
Consiliul Național al Audiovizualului s-a întrunit joi pentru a face o analiză a modului în care a fost prezentată campania electorală pentru alegerea președintelui și parlamentarilor în ultimele zile. Specialiștii au remarcat mai multe probleme, pe care nu au ezitat să le prezinte public.
Ne îndreptăm cu pași repezi către maratonul de alegeri. Urmează trei weekenduri în care românii vor fi așteptați la urne pentru a alege viitorul președinte al țării precum și componența Senatului și Camerei Deputaților.
Te-ar putea interesa și: „Jokerul” de la alegeri prezidențiale 2024. Un candidat din coada clasamentului a crescut spectaculos, sondajele se schimbă de la o zi la alta
Campaniile sunt pe ultima sută de metri, iar regulile sunt clare și obligatorii nu doar pentru cei care vor voturile cetățenilor, dar și pentru posturile TV care analizează subiectul.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„În perioada 08-14.11.2024, au difuzat programe destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale 31 de posturi centrale (23 de televiziune și 8 de radio) și 83 regionale și locale (44 de radio și 39 de televiziune).
Săptămâna a doua a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare a fost reflectată de 25 de posturi centrale (18 de televiziune și 7 de radio) și 162 regionale și locale (76 de radio și 86 de televiziune)”, a transmis CNA.
Astfel, cei de la CNA au găsit mai multe derapaje. După ședința de joi, 21 noiembrie, instituția a anunțat că postul Realitatea Plus a fost sancționat cu somație publică.
Motivul? În ediția din 8 noiembrie a emisiunii „100!” nu au fost respectate prevederile art. 47 alin. (4) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit cărora „Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unei persoane pe baza apartenenţei acesteia la un grup/o comunitate definit(ă) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice”.
Sancționate cu somație publică au mai fost și posturile Kapital TV și Job TV.
Te-ar putea interesa și: Traian Băsescu i-a luat la țintă pe candidații la alegerile prezidențiale. Critici dure ale fostului șef de stat: „Cei mai slabi de la Revoluție încoace!”