Un castel din Munţii Carpaţi a fascinat turiştii vreme de sute de ani. A devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din Transilvania.
Încă de pe timpul Imperiului Austro-Ungar, castelul a fost un obiectiv turistic foarte atractiv în această parte a Europei.
În secolele trecute, oameni din întreg Imperiul Austro-Ungar, din care făceau parte și regiunea Covasna, satul și castelul Zabola, veneau aici pentru a se trata. Zidurile maiestoase sunt situate deasupra unui vulcan adormit (ultima erupție a avut loc acum 20.000 de ani).
De asemenea, zona este bogată în izvoare minerale subterane, dar nu a fost niciodată la fel de faimoasă precum stațiunile Bad Gastein din Austria sau Karlovy Vary din Cehia și, prin urmare, este încă accesibilă.
Citiţi şi: Palatul din România care terorizează toată Europa. Este poziționat pe primul loc într-un clasament mai puțin obișnuit, dar care îi face pe străini să ia cu asalt locația
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Familia aristocrată Mikes a fost expropriată în 1949 de comuniști, care au transformat castelul într-un spital timp de 40 de ani. Proprietarii de drept au fost trimişi în închisori.
După Revoluţia din 1989, s-a făcut dreptate pentru ei. Moștenitorii Katalinei, familia Roy Chowdhury, descendenți ai nobililor transilvăneni, au revendicat proprietatea ruinată. Au restaurat-o apoi au transformat-o într-un hotel cu 32 de camere și încă 11 căsuțe răspândite pe proprietate.
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii şi CNAIR au convenit încheierea Contractului de Finanțare nr. 57/2024 pentru proiectul etapizat ”Pregătirea proiectului de autostrada Sibiu - Pitești și construcția Secțiunilor 1, 4 si 5 - Faza 2”.
Noua autostradă este prima care traversează Munții Carpați.
Autostrada Sibiu-Pitești este situata între Sibiu (intersecția cu varianta de ocolire Sibiu) și Pitești (intersecția cu varianta de ocolire Pitești) și este parte integrantă din Coridorul Paneuropean nr. IV, care străbate România de la vest la est, direcția Nădlac - Arad - Timișoara - Lugoj - Deva - Sibiu – Pitești - București - Constanța.
Obiectivul coridorului este de a oferi acces direct la Marea Neagră printr-un profil unitar de autostradă precum și la alte țări prin conexiuni de frontieră.
Citiţi şi: Case la 5 lei pentru românii interesați. Șase orașe pun la dispoziția doritorilor locuințe foarte ieftine cu scopul de a popula zonele