Mulți români au ales să petreacă noaptea de Revelion departe de țară, unii preferând destinații exotice. În acest context, nu mai puțin de 32 de persoane au fost păcălite de către o agenție de turism din Satu Mare. După ce au plătit cel puțin 2.000 de euro pentru o vacanță în Zanzibar, cu doar câteva zile înaintea plecării, oamenii au aflat că excursia nu va mai avea loc și nu au mai reușit să dea de organizatorii acesteia.
În perioada sărbătorilor de iarnă mulți români preferă să plece în străinătate, astfel că agențiile de turism oferă nenumărate variante de vacanță pentru Crăciun și Revelion. Există însă multe cazuri în care oamenii preferă să cumpere pachete turistice de la agenții care nu dețin o autorizație, astfel că se expun unor riscuri majore.
Recent, 32 de persoane au avut parte de o surpriză extrem de neplăcută după ce au plătit câte 2.000 de euro, sau chiar mai mult, către o agenție de turism din Satu Mare pentru vacanțe de Revelion în Zanzibar. Aceștia susțin că doar cu câteva zile înaintea plecării au aflat că excursia a fost anulată și organizatorii nu le-au mai răspuns la telefon. Mai mult, în acest moment site-ul agenției este nefuncțional. În aceste condiții, oamenii vor acum să depună plângere penală împotriva agenției de turism care organiza excursia în Zanzibar.
În acest context, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) atrage atenția românilor asupra riscurilor la care se expun atunci când achiziționează pachete turistice de la agenții neautorizate.
„Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) atrage atenția călătorilor asupra riscurilor asociate achiziționării de pachete turistice de la entități neautorizate. Recentele informații privind o companie din Satu Mare, „Posing Art Creation”, deținută de Oana Tarța, care a prejudiciat 32 de turiști, subliniază necesitatea verificării licenței agențiilor de turism de către turiști.
Firma menționată, care a promovat pachete de Revelion pentru Zanzibar prin platforma „Hai Cu Noi” pe rețele sociale, nu deținea licența necesară pentru vânzarea de pachete turistice. Din păcate, acest lucru a condus la pierderi financiare pentru turiștii care au cumpărat pachetele respective, fără a mai beneficia de vacanța promisă. La adresa acestei entități, ale cărei probleme erau cunoscute, au mai fost adresate reclamații la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Turiștii trebuie să cumpere numai de la agenții de turism licențiate, pentru că astfel sunt protejați conform legislației în vigoare. Amatorii de chilipiruri au mari șanse să fie păgubiți”, a declarat Alin Burcea, președintele ANAT.
(CITEȘTE ȘI: Cabana din Rai unde e bine să ajungi măcar o dată-n viață. Banii adunați în Italia au fost investiți de o familie de români într-o locație de acasă)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Pentru a evita astfel de situații neplăcute, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a transmis câteva recomandări pentru românii care doresc să aibă parte de vacanțe sigure și lipsite de costuri ascunse.
Verificați licența agenției de turism. Toate agențiile licențiate sunt listate pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Asigurați-vă că numele agenției figurează acolo;
Nu vă lăsați ademeniți de oferte suspect de ieftine pe rețele sociale. O agenție licențiată oferă transparență, facturi clare și garanții pentru serviciile contractate;
Căutați recenzii autentice și contacte directe. Evitați intermediarii fără site-uri oficiale sau adrese fizice;
Documentați-vă despre reputația agenției: Recenziile clienților și experiențele altor turiști pot oferi indicii valoroase despre seriozitatea unei agenții;
Plătiți doar în conturi bancare ale firmei: Evitați tranzacțiile în numerar sau plățile către conturi personale, care pot indica o activitate ilegală.
(NU RATA: Străinii nu contenesc să laude România. Cum a ajuns țara noastră să fie numită „un dar” pentru turiști)