În ultimii ani, țara noastră a devenit o destinație de vacanță pentru tot mai mulți turiști din străinătate, iar majoritatea sunt impresionați de ceea ce găsesc în România. Recent, doi vloggerui britanici au ajuns în țara noastră și au fost uimiți de arhitectura, istoria, arta culinară și tradițiile locale. Toate orașele vizitate le-au lăsat o impresie excelentă, însă o urbe i-a cucerit definitiv.
Turismul în România a înflorit în ultimii ani, astfel că tot mai mulți străini au ajuns să ne viziteze țara. Recent, Callum și Sarah, doi vloggeri britanici au ajuns în România și au împărtășit întreaga experiență cu urmăritorii lor.
Cei doi britanici și-au propus să călătorească până în Kârgâzstan fără să ia avionul, astfel că au ajuns și în țara noastră în aventura lor. Callum și Sarah au vizitat București, Brașov și Bran, însă orașul care i-a impresionat cel mai mult a fost Sibiu. Arhitectura din Transilvania i-a cucerit definitiv, astfel că li s-a părut și mai ciudat faptul că țara noastră este subestimată din punct de vedere turistic.
„Nu ne vine să credem că această țară este trecută cu vederea de turiștii care vizitează Europa. Nu aveam idee că România are o arhitectură atât de frumoasă. Aproape toate orașele mari în care am stat au o arhitectură care rivalizează cu cea din Franța și Germania. Brașov și Sighișoara sunt orașe pline de viață, cu arhitectură veche, multe cafenele și extrem de pitorești.
Am fost surprinși să descoperim că România găzduiește orașe premiate, precum Sibiul, un loc despre care nu am auzit niciodată, dar pe care îl recomandăm cu căldură tuturor celor care călătoresc în Europa. Aceasta este arhitectura pe care o puteți aștepta de la un oraș mic din România. Este pur și simplu incredibil. Nu aveam nicio idee că va fi așa. Ceva ce ne așteptam să vedem în România erau castelele. Toată lumea a auzit de Dracula și majoritatea oamenilor știu despre faimosul Castel Bran. Dar un lucru care ne-a surprins a fost numărul mare de castele și fortificații din România. Acum știm că România are peste 1300 de castele, conace sau fortificații. Ne-a plăcut foarte mult să explorăm câteva dintre aceste castele în timpul călătoriei noastre prin Transilvania”, au relatat cei doi într-un clip video.
(VEZI ȘI: Programul "Litoralul pentru Toţi" te trimite la mare, la începutul verii, cu tarife accesibile pentru toate segmentele populației)
Un alt aspect care i-a uimit în țara noastră este multitudinea de restaurante și cafenele. Totuși, prețurile cafelei i-au uimit pe cei doi, acestea fiind chiar mai mari decât cele din Marea Britanie.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Majoritatea țărilor europene au o cultură vibrantă a cafenelelor, iar România nu face excepție. Ne-a plăcut foarte mult că orașele din România, precum Sibiu, Brașov și București, au multe cafenele și restaurante de-a lungul străzilor. Totuși, ne-a surprins faptul că aceste cafenele nu sunt deloc ieftine, așa cum ne așteptam. Așadar, un lucru surprinzător în România este că cafeaua nu este chiar atât de ieftină, cum credeam că va fi.
În unele locuri, am cheltuit mai mult pe cafea decât pe bere, ceea ce ne-a uimit, este o nebunie. Dar aceasta este probabil cea mai ieftină cafea pe care am găsit-o. Costă aproximativ 2,5 lire sterline fiecare, deci aproximativ 5 lire sterline pentru cafea, ceea ce este mult mai ieftin decât în Marea Britanie. Dar în alte locuri a fost același preț sau chiar mai mult decât în Marea Britanie, ceea ce nu ne așteptam”, au povestit cei doi.
(NU RATA: "Mănăstirea de sub ape" a României este minunea din Defileului Dunării, ascunsă de ochii comuniştilor. Iniţial, au demolat-o ca să construiască hidrocentrala de la Porțile de Fier I)