Mobilizare de forțe impresionantă pentru a transforma în realitate viitoarea autostradă din România. Turcii de la Makyol au început deja lucrările la primul pod de pe noua șosea. Aproape 1.000 de muncitori au fost aduși să lucreze. Salariile plătite sunt regești.
S-a dat startul șantierului pentru construcția primului pod inclus în proiectul autostrăzii A13 Sibiu- Făgăraș.
Constructorul a turnat primul pilot forat la o structură aflată în zona localității Sâmbăta de Sus. Pe lotul al treilea - ce se desfășoară între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus - sunt de executat mai bine de 1.200 de astfel de piloți forați.
Turcii de la Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS execută în prezent lucrări de pregătire fiind în faza finalizării Proiectelor Tehnice pe loturile 1,2 și 4.
Te-ar putea interesa și: Visul drumurilor expres din România s-a împlinit. 200 de kilometri de șosele rapide au fost dați în folosință pe parcursul anului recent încheiat
Lotul 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș, între Sâmbăta de Sus și municipiul Făgăraș, are un sector de 16,26 kilometri de drum la regim de autostradă și 5,6 kilometri la regim de drum expres, pe șoseaua de legătura cu DN1, la Făgăraș, potrivit Profit.
Lotul va include două noduri rutiere (la Sâmbăta și la Făgăraș), două poduri de peste 160 de metri deschidere și un Centru de Întreținere.
Contractul, în valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA), are termen de finalizare de 12 luni pentru proiectare și alte 36 de luni pentru execuție.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Cei de la Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS au estimat că, pentru acest proiect, vor avea nevoie de în jur de 1.000 de oameni. Salariile oferite sunt atractive, ajungând până la 9.000 de lei, precizează sursa citată.
La Boița, lângă Sibiu, va fi construit cel mai complex nod rutier din România. Ampla intersecție va asigura interconectarea la viteze mari dintre autostrăzile A1 și A13, respectiv DN7.
„Cel mai complex nod rutier din România se va construi lângă Sibiu, la Boița. Intersecția va asigura interconectarea la viteze mari dintre autostrăzile A1 și A13, respectiv DN7.
Nodul rutier conține numeroase poduri, pasaje și chiar viaducte, pe trei niveluri, pentru a putea asigura legături pe toate direcțiile.
Intersecția face parte din Tronsonului 1 al autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș și are 14,2 km lungime între Boița(Autostrada Sibiu - Pitești) și Avrig (DJ105G).
Constructorul acestui lot este compania turcească MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S., care are la dispoziție 48 luni (din care 12 luni reprezintă perioada pentru proiectare, iar 36 luni reprezintă perioada pentru execuția lucrărilor) pentru construcția acestui tronson”, se precizează într-o postare publicată în mediul online de CNAIR.
Te-ar putea interesa și: Inelul-liant al autostrăzilor A1 și A2 e aproape gata. Se va putea circula pe una dintre cele mai așteptate șosele din România în viitorul apropiat