Marcel Ciolacu se implică în cazul fetei ucise de urs. Decizia luată de premier după tragedia din Bucegi - Bugetul.ro

Marcel Ciolacu se implică în cazul fetei ucise de urs. Decizia luată de premier după tragedia din Bucegi - Bugetul.ro
📅 2024-07-20

Cazul tinerei ucise de un urs în Munții Bucegi a produs un val de reacții fără precedent în țara nostră. În cursul zilei de miercuri, 10 iulie 2024, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vrea convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica legislația privind gestionarea situațiilor în care urșii se apropie de așezările umane.

Marți, 9 iulie 2024, o tânără de 19 ani a fost atacată de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. În urma atacului năprasnic, fata și-a pierdut viața. Tragicul incident a produs un val de reacții în țara noastră.

Marcel Ciolacu ia atitudine după ce o tânără a fost ucisă de urs în Munții Bucegi

La numai o zi distanță de la această tragedie, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că intenționează să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru dezbaterea şi adoptarea unei iniţiative legislative prin care sunt vizate noi măsuri de gestionare a populaţiei de urşi din țara noastră. În plus, el a explicat că în urma discuțiilor cu președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, și ministrul Mediului, va fi inițiat un proiect legislativ care să fie discutat în sesiunea extraordinară a Parlamentului. Totodată, premierul nu a uitat să sublinieze că nu va permite împușcarea urșilor în mod arbitrar, ci doar în condiții clar stabilite prin lege.

„Nu neapărat împuşcaţi, să facă o selecţie acolo unde este o zonă de pericol, unde sunt alarmaţi prin primari, prin pădurari, prin localnici. Am vorbit şi cu domnul ministru al Mediului, am vorbit şi cu cei mai implicaţi şi mai ştiutori în domeniu. Este o aglomeraţie în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă şi de asta coboară. Am vorbit şi cu domnul Simonis, domnul preşedinte al Camerei, pentru că o astfel de măsură nu se poate decât prin Parlament. Şi, după discuţiile cu ministrul Mediului, pornim o iniţiativă şi vom cere o sesiune extraordinară ca să o trecem prin Parlament.

În acest moment, la asta lucrăm. Este evident că viaţa omului primează, dar, repet, nu va fi dat liber la împuşcat urşii pe teritoriul României, fiecare cum dorim şi când dorim. Vor fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a declarat Marcel Ciolacu.

(VEZI ȘI: Mărturisiri tulburătoare care îți fac pielea de găină. Ce spune iubitul fetei care și-a pierdut viața după ce a fost atacată de urs, la Bușteni)

Președintele Iohannis și-a exprimat îngrijorarea

Pe marginea tragicului eveniment din Munții Bucegi a comentat și președintele Klaus Iohannis. Acesta susține că trebuie luate imediat măsuri pentru ca pe viitor astfel de drame să nu se mai repete.

„Da, cred că s-a ajuns prea departe. Sunt foarte îngrijorat și m-a șocat evenimentul. Sâmbătă am fost și eu pe un traseu din Munții Bucegi și după puțin timp să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire.

Îmi pare foarte rău pentru victimă și pentru familia ei. Îmi pare foarte rău și pentru România, pentru că avem resurse naturale incredibile și nu prea știm să le gestionăm cum trebuie. Problema cu urșii nu e deloc nouă. Clasa politică a reacționat de fiecare dată la aceste incidente nefericite doar punctual. E o mare emoție, se convoacă o ședință de Guvern, se discută în Parlament, dup care trecem mai departe.

Dacă vrem în continuare să avem un turism sănătos, trebuie să înțelegem că nu avem cum să lăsăm oamenii să fie omorâți de animale, cum nu cred că animalele trebuie să fie pentru distracție. Calea de mijloc trebuie găsită și sper că cei responsabili să găsească o soluție reală”, a declarat președintele României.

(NU RATA: Alertă pe litoralul românesc în plin sezon estival! Nu faceți asta dacă mergeți la mare: Există un risc real)

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri bugetul

Bunurile devin comune după 5 ani de concubinaj? Ce spune legea despre „divorțul” tinerilor care nu au fost cununați civil

Mulți tineri din România preferă să stea în concubinaj decât să se mai căsătorească civil, nu mai vorbim de o nuntă. După 5 ani de stat în aceeași casă, mulți Articolul Bunurile devin comune după 5 ani de concubinaj? Ce spune legea despre „divorțul” tinerilor care nu au fost cununați civil apare...

Cât costă un aer condiționat la mâna a doua. Prețul este mai mic decât tariful cerut pentru montajul dispozitivului

Să-ți cumperi aer condiționat nu mai este un moft, ci o necesitate, cu cele 40 de grade Celsius resimțite de parcă ar fi 45! Totuși, nu toți românii își permit Articolul Cât costă un aer condiționat la mâna a doua. Prețul este mai mic decât tariful cerut pentru montajul dispozitivului apare prim...

Afacerea cu care n-ai cum să dai greș pe timp de vară! Nu ai nevoie de o mare investiție, dar poți câștiga enorm

În luna iulie, datele extrase de la marile magazine au arătat care este afacerea cu care ai șanse enorm de mari să ajungi în top. Pe timp de vară, un Articolul Afacerea cu care n-ai cum să dai greș pe timp de vară! Nu ai nevoie de o mare investiție, dar poți câștiga enorm apare prima dată în Bug...

Criza CNAS, confirmată în mod oficial. „La revedere” servicii medicale gratuite pentru acești români

După ce medicii anunțau că nu au semnat prelungirile de contracte pentru că nu sunt bani, șefa CNAS a recunoscut public că sunt mari probleme financiare la nivel de instituție. Articolul Criza CNAS, confirmată în mod oficial. „La revedere” servicii medicale gratuite pentru acești români apare pr...

Hainele pe care trebuie să le arunci neapărat! Puțini știu că aceste articole vestimentare au termen de expirare

Prea puțini români știu că inclusiv hainele au dată de expirare! Articolele vestimentare pe care le iubiți atât de mult nu pot fi ținute o viață, chiar dacă materialele încă Articolul Hainele pe care trebuie să le arunci neapărat! Puțini știu că aceste articole vestimentare au termen de expirare...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..