Autoritățile sunt pregătite să facă o investiție de 3,6 miliarde de lei pentru noua autostradă din România. Anunțul a fost transmis recent de Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În acest moment, firmele românești se luptă cu străinii pentru a obține contractul acestui proiect așteptat de șoferi.
Continuă lucrările pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a României. Un proiect important a intrat într-o nouă etapă, fiind în plin proces de căutare a constructorilor care să transforme planurile în realitate.
Se depun ofertele pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Pașcani - Suceava. Cristian Pistol, director general CNAIR, a anunțat că luni, 25 noiembrie 2024, au fost depuse trei oferte pentru acest sector. Constructorii interesați sunt două asocieri din România și o companie din Italia ce mai are șantiere la noi în țară. Este vorba despre:
Asocierea SA&PE CONSTRUCT S.R.L. - SPEDITION UMB S.R.L. - TEHNOSTRADE S.R.L. (România)
Asocierea DANLIN XXL SRL (lider) – INTERTRANSCOM IMPEX SRL (România)
WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
Te-ar putea interesa și: Autostrada blestemată a României unde nu încep lucrările pe două segmente esențiale. Contractele sunt atribuite, dar companiile întârzie să demareze lucrul
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Potrivit oficialului din cadrul CNAIR, contractul pentru proiectarea și execuția celor 29 km ai acestui lot are o valoare maximă de 3,60 miliarde lei (fără TVA). Suma este asigurată prin Programul Transport 2021 - 2027. Durata maximă de realizare este de 30 de luni - șase luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru cea de execuție.
„Contractul pentru proiectarea și execuția celor 29 km ai acestui lot are o valoare maximă de 3,60 miliarde lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021 - 2027 și o durată de maximum 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție)”, a transmis Cristian Pistol.
Pe traseu vor fi construite inclusiv:
un pod peste râul Siret și DJ208C (845,10 m),
un pasaj peste CF511 (625,10 m),
două parcări de scurtă durată,
două spații de servicii,
un nod rutier (Roșcani), care va asigura conexiunea cu autostrada,
un nod rutier (Dumbrăveni) la intersecția cu DJ208B (Verești – Dumbrăveni),
un nod rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Internațional Suceava și cu DN29.
Pistol a precizat că spațiile de servicii și de scurtă durată vor beneficia de infrastructura necesară constructiei ulterioare a minimum opt stații de încărcare pentru autoturisme electrice.
„Contractul prevede și construirea unui drum de legătură (5,2 km), între DN29 și Aeroportul Internațional Suceava”, a încheiat directorul CNAIR.
Te-ar putea interesa și: Unde se construiește podul-minune peste A0. După ce va fi dat în folosință, sute de mii de șoferi vor fi în al nouălea cer pentru că vor evita „nebunia” din București