Proprietarul uneia dintre cele mai spectaculoase clădiri din Capitală, Mița Biciclista, anunță că își extinde investițiile în zonă. Inspirat de succesul fulminant pe care îl are palatul istoric din centrul Bucureștiulu, omul de afaceri promite un nou colț cultural.
Omul de afaceri Aurel Iancu, proprietarul celebrei clădiri istorice cunoscute sub numele de Mița Biciclista, și-a extins investițiile în scuarul de la Biserica Amzei, din centrul istoric al Bucureștiului. Afaceristul a decis să achiziționeze câteva clădiri vechi ce urmează a fi renovate și reintegrate în peisajul urban, potrivit surselor din piața imobiliară citate de Profit.ro.
Iancu a cumpărat, în anul 2024, un grup de imobile, cu o suprafață construită de circa 500 de metri pătrați, precum și un teren de 150 de metri pătrați adiacent. Toate sunt amplasate în intersecția cuprinsă între Biserica Amzei, Casa Mița Biciclista și Ambasada Franței, la parterul cărora funcționează o croitorie și un magazin al artistului Dan Coma, soțul faimoasei creatoare de modă Doina Levintza.
Clădirile au fost folosite preponderent ca locuințe, având spații comerciale la parter. Costul acestor achiziții a depășit prețul plătit de Aurel Iancu pe casa Mița Biciclista, susține publicația citată. Scopul achizițiilor este crearea unei zone culturale în scuarul de la Biserica Amzei.
Astfel, firma Yancool deținută de Aurel Iancu a încheiat o colaborare cu Primăria Sector 1 , prin care s-a propus finanțarea lucrărilor de revitalizare a scuarului în care se află investițiile omului de afaceri. Proiectul a fost deja votat de Consiliul Local. O parte a proiectului prevede și montarea lângă Biserica Amzei a sculpturii Trumful Binelui, semnată de Virgil Scripcariu, expusă în Portugalia în acest moment.
CITEȘTE ȘI: De la blockchain la Cioran. Cine este românul care a cumpărat Casa Braikoff, bijuteria monument istoric de lângă Ateneu
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
Iancu a cumpărat casa La Mița Biciclista în anul 2021. Aceasta a fost redeschisă în 2022, după ce imobilul a trecut printr-un amplu proces de consolidare care a costat 4,5 milioane de euro. Clădirea a fost construită la începutul secolului 20, având o grandioasă fațadă în stil Art Nouveau, după un proiect realizat de arhitectul Nicolae C. Mihăescu, fiind apoi renovată în 1980. Imobilul, declarat monument de arhitectură în stil baroc, a rămas un simbol al Capitalei.
Odată cu redeschiderea, clădirea a devenit un centru cultural de marcă, aici fiind organizate o serie de evenimente, baluri și expoziții. La finalul lui 2024, decorarea extravagantă de Crăciun a făcut furori în mediul online, publicul luând cu asalt clădirea desprinsă parcă dintr-un film suprarealist.
Aurel Iancu este Chief Technical Officer în cadrul Dokia Capital, compania omului de afaceri George Brăiloiu specializată în tehnologie blockchain. În aceeași zonă, Brăiloiu a cumpărat și monumentul istoric Casa Braikoff din proximitatea Ateneului Român.
Calea Victoriei din București a urcat două poziții, până pe 38, în clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume. Chiriile din București au înregistrat în ultimul an a șaptea cea mai mare creștere din cele 138 de piețe analizate la nivel global, potrivit celui mai recent raport Cushman & Wakefield.
CITEȘTE ȘI: Clădirea din Bucureşti care îngrozeşte turiştii de Crăciun. Obiectul pus la intrare, controversat: "E prea mult"