În ultimii ani, România a devenit o destinație de vacanță atrăgătoare pentru tot mai mulți turiști din toate colțurile lumii. Având în vedere potențialul uriaș al țării noastre, experții consideră că industria turismului va înflori în viitorul apropiat. Totuși, pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de ceva care până acum a cam lipsit aproape cu desăvârșire.
Numărul turiștilor străini care aleg să viziteze țara noastră a crescut de la un an la altul, majoritatea acestora fiind fermecați de frumusețile naturale, tradițiile și nu în ultimul rând arta culinară. Dacă această tendință se va păstra, industria turismului din România ar putea cunoaște o adevărată explozie în viitorul apropiat.
Totuși, rămâne crescut și apetitul românilor pentru călătoriile și vacanțele în străinătate, pentru care au cheltuit nu mai puțin de 8,5 miliarde de euro în 2023, în creştere cu 15% faţă de anul anterior şi cu 60% mai mult faţă de nivelul din anul de referință 2019. Mare parte din acești bani a fost intermediată de agenţiile de turism, care și-au mărit tot mai mult portofoliul de destinaţii pentru a le oferi turiştilor o gamă cât mai largă de opţiuni de vacanţă.
(VEZI ȘI: Judeţul din România care te duce direct în trecut. E prea puţin vizitat de turişti, dar are munţi, cultură şi peisaje de vis)
În acest context, Gheorghe Fodoreanu, expert în turism, a explicat recent că potenţialul turistic al României este uriaș, astfel că am putea ridica gradul de bunăstare la nivelul întregii ţări prin dezvoltarea acestei industrii. În ciuda faptului că turismul din țara noastră se dezvoltă într-un ritm alert, experții din domeniu susțin că este nevoie de un singur lucru pentru ca acesta să devină cu adevărat motorul economiei, și anume promovarea realizată profesionist, cu care să se vândă produsul turistic autohton.
„Toate ţările participă la târguri de turism ca să prezinte potenţialul turistic al ţării şi să atragă turişti străini. Dacă ai turişti creşte nivelul de trai şi masa monetară iar de aici vine bunăstarea. Mi-aş dori ca România, cu potenţialul uriaş pe care îl are, cu natura ei, să fie o destinaţie pentru străini.
În anii ’90 când s-a deschis totul am făcut Simpa Turism, împreună cu Alin Burcea care a făcut Paralela 45. Am fost printre primii care am plecat la drum în turism. Din 90 şi până la pandemie am reuşit să aduc în România cam 120 de milioane de euro. Eu cred că fără promovare pe pieţele externe nu putem vinde”, a declarat Gheorghe Fodoreanu, expert în turism,în cadrul emisiunii ZF Live.
(NU RATA: Casa unică din București pe care trecătorii o ignoră. Povestea vilei este fascinantă ca și stilul modernist în care a fost construită de un mare arhitect)
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro