O veste cu care românii nu au fost obișnuiți, până acum, a fost dată recent de un director CNAIR. Este vorba despre o inaugurare de autostradă înainte de termen. Șoferii care tranzitează o anumită zonă a țării se vor putea folosi de unul dintre marile proiecte demarate în România în ultima perioadă.
Cu toate că termenul de finalizare pentru această secțiune de autostradă fusese stabilit în anul 2025, sunt șanse mari să fie deschis circulației în luna decembrie a acestui an, deci peste doar câteva săptămâni.
Anunțul a fost făcut chiar de Cristian Pistol, Director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Potrivit oficialului, progresul constructorului din Italia pe cei 30,35 km ai sectiunii 5 a autostrăzii Sibiu - Pitești (A1) este foarte bun.
Te-ar putea interesa și: Cuiul lui Pepelea de pe Autostrada Comarnic-Brașov. Ministrul Sorin Grindeanu a recunoscut că există mari probleme cu această zonă, iar finalizarea tronsonului va dura mai mult
Astfel, dacă se menține ritmul actual, în decembrie putem avea parte de inaugurarea a primilor 16 kilometri ai acestei secțiuni de autostradă, între Nodul rutier Bascov și Nodul rutier Băiculești.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Progres foarte bun pe cei 30,35 km ai sectiunii 5 a autostrăzii Sibiu - Pitești (A1)!
Sunt mari șanse ca în luna decembrie a acestui an (2024) să se deschidă circulația pe primii 16 km ai acestei secțiuni de autostrada, între Nodul rutier Bascov și Nodul rutier Băiculești, deși termenul contractual pentru finalizarea lucrarilor este anul viitor (2025).
Pe întregul șantier, constructorul italian (Webuild) a ajuns la un stadiu fizic de 88% iar pe sectorul de 16 km care va fi deschis în scurt timp, progresul fizic este de 96%”, a transmis Cristian Pistol, pe pagina sa de Facebook.
Pe șantierul viitoarei autostrăzi s-a făcut o mobilizare de forță impresionantă, pe teren fiind 1.148 muncitori și 326 utilaje
Lucrările efectuate de drumari sunt:
lucrări de semnalizare orizontală și verticală
lucrari ITS
împrejmuire gard autostradă
montare panouri fonoabsorbante
realizare placă de suprabetonare la structura 13 (canal Argeș)
spații servicii și de parcare de scurtă durată
Contractul, finanțat prin PT, are o valoare de 1,71 miliarde lei făra TVA, a mai precizat Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Te-ar putea interesa și: Autostrada Moldovei prinde contur. S-au dat în circulație 130 de kilometri de drum de mare viteză. Alt tronson va fi deschis înainte de Crăciun