Bucureștiul se pregăteşte să găzduiască 3.000 de noi apartamente. Un complex imobiliar impresionant se anunţă pe locul fostei platforme industriale Rocar din Sectorul 5.
Oamenii de afaceri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au cumpărat terenul de 21 de hectare şi se vor apuca de treabă.
Citiţi şi: Revoluția imobiliară din România e mai aproape de cât s-a crezut. Profeția specialiștilor despre cât de mult vor scădea prețurile locuințelor
One United Properties, firma ce a devenit proprietar pe terenul fostului Rocar, şi-a fixat dept ţintă dezvoltarea unui complex rezidențial cu aproximativ 3.000 de unități locative. Prima fază a proiectului este preconizată a fi finalizată în 2028.
"Credem că va fi un proiect interesant pentru piață, pentru că va avea, la lansare vânzărilor un preț de start de 1.500 de euro.mp, ceea ce înseamnă vă va fi mai ieftin decât multe dintre apartamentele vechi care sunt scoase la vânzare în prezent în București. Este un preț mai mic decât în blocurile comuniste din zonă”, a explicat Victor Căpitanu, unu dintre investitori, citat de Wall Street.
Dar dezvoltatorul imobiliar şi-a propus ceva mai mult decât niște blocuri de locuinţe. Proiectul include şi facilități de divertisment, pentru activitate sportivă, spații comerciale, parc și altele.
Achiziția terenului a fost finanțată parțial din capitalul de 68 de milioane de euro atras în cadrul majorării de capital social din 2024.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
"Această tranzacție confirmă îndeplinirea a încă unui pas, încheiat cu succes, din strategia de optimizare a portofoliului CPI România. Pentru un dezvoltator experimentat precum One United Properties, terenul tranzacționat are un potențial foarte mare, atât prin amploarea suprafeței sale, cât și a locaţiei”, a spus Fulga Dinu, Country Manager CPI România.
One City District va include aproximativ 3.000 de unități rezidențiale, planificate ca un cartier autosustenabil.
Vânzarea terenului Rocar face parte din planul acționarului majoritar al grupului CPI, miliardarul ceh Radovan Vitek, de a lichida proprietăți de 2 miliard de euro cu scopul achitării creditelor cu care a cumpărat Immofinanz și S Immo.
Cu platforma de la Rocar se petrece ce s-a întâmplat şi cu alte foste fabrici din Bucureşti: pe terenul lor s-au ridicat blocuri. Î
n aceste vremuri, se mai construiește şi pe platformele Romcarton, Romprim, Laromet, Marmura, Electrotehnica, Timpuri Noi, Automatica, fabrica de mobilă Pipera, Stiteh, Pumac, Semănătoarea, Ventilatorul, fabricile de pâine Băneasa și Spicul, fabrica de mezeluri Medeus și fabrica de bere Grivița.