Renunțarea la ora de vară și ora de iarnă a revenit în actualitate, dar într-un context neașteptat. Dacă planul anunțat va fi pus în practică, schimbarea ceasurilor de două ori pe an devine istorie într-o parte a lumii.
Chiar dacă nu a început oficial, al doilea mandat la Casa Albă al lui Donald Trump se anunță deja a fi unul plin de surprize. Recent, președintele ales al SUA a anunțat că una dintre problemele de pe lista sa de obiective este eliminarea „tradiției” schimbării ceasurilor de două ori pe an.
Un anunț neașteptat a fost făcut de Donald Trump, chiar pe platforma sa de social media - Truth Social.
Președintele ales al SUA a transmis că din momentul în care își va începe oficial al doilea mandat la Casa Albă, pe 20 ianuarie, Partidul Republican se va concentra pe „eliminarea orei de vară” în SUA.
„Ora de vară este nepractică şi foarte costisitoare pentru ţara noastră”, a declarat preşedintele ales, pe Truth Social.
Te-ar putea interesa și: Anunţul momentului despre ora de iarnă! Autorităţile au dat vestea mult aşteptată, când schimbăm ceasurile
Nu este prima oară când ideea este vehiculată în spațiul public de cei din anturajul omului de afaceri. În luna noiembrie, Elon Musk scria, pe X, că peste 80% dintre alegători au declarat că doresc eliminarea orei de vară.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
„Se pare că oamenii vor să abolească schimbările de oră enervante”, a scris şeful SpaceX şi Tesla.
Elon Musk a fost numit de Trump în fruntea unei comisii ce va avea ca scop reducerea cheltuielilor publice.
Totuși, în 2022, republicanii au lansat un proiect de lege pentru a face ora de vară permanentă. Cu toate că a trecut de Senat, proiectul s-a blocat în cealaltă cameră a Congresului, în ciuda majorității republicane.
„Schimbarea orei este un concept învechit care este o sursă de frustrare şi confuzie”, a susţinut la acea vreme senatorul Marco Rubio, autorul proiectului de lege şi în prezent viitorul şef al diplomaţiei americane în administraţia lui Donald Trump.
Renunțarea la ora de vară și ora de iarnă se discută de ceva ani. Măsura a fost chiar adoptată de Parlamentul European în 2019, însă punerea sa în aplicare a fost amânată de mai multe ori de statele membre UE.
Te-ar putea interesa și: Renunță România la trecerea la ora de vară? Autoritățile au făcut unele precizări importante când s-a pus problema schimbării