După ce au locuit ani de zile în jurul Braşovului, la casă, mulţi se întorc în oraş pentru a sta la bloc. Această migraţie este cauzată de dezavantajele pe care le au locuinţele pe pământ.
Viaţa în jurul localităţilor mari, la casă, pare a fi una perfectă, însă realitatea este diferită. Cheltuielile pentru a întreţine o astfel de locuinţă sunt mult mai mari, încălzirea acesteia în sezonul rece se dovedeşte mai scumpă, iar munca nu pare să se mai termine vreodată, mai ales dacă proprietarii au şi o grădină mare.
Pandemia de COVID-19 i-a convins pe mulţi orăşeni să renunţe la viaţa de bloc şi cumpere locuinţe pe pământ. Desigur, acest lucru a fost posibil doar în afara oraşelor mari, drept urmare au renunţat, pe lângă apartamente, şi la şcoli mai bune, grădiniţe, magazine sau chiar la unele locuri de muncă din cauza distanţei.
Mai mult, cheltuielile mult mai mare care implică locuirea într-o casă îi face pe aceştia să înceapă să renunţe la acest stil de viaţă. Este şi cazul braşovenilor care se întorc în frumosul oraş pentru a locui din nou la bloc, din ce în ce mai mulţi fiind interesaţi de cumpărarea unui apartament. Un exemplu este o femeie din Braşov care se gândeşte să achiziţioneze o locuinţă într-un imobil mai vechi, fiind interesată de costurile modernizării.
„Pentru cei ce au renovat curând apartamente vechi, cam cât poate ajunge o astfel de lucrare să aduci la stadiul de alb sau cu finisaje la cheie. Apartament de minim 3 camere undeva la 78mp? mobila știu că depinde de gusturi și de buget. Probabil contează și orașul, la Brașov viața este mai scumpă, apartamentele la fel
Ne gândim să ne mutăm la apartament, momentan locuim la casă într-un cartier nou, dar fără nici un viitor, ca multe altele construit haotic, cu 2 copii mici, fără parcuri, grădinițe, școli etc. Este o decizie grea de luat, dar nu știm exact ce să alegem între un apartament vechi sau nou, vechi ar fi avantajul zonei, am avea totul aproape, ceea ce ne interesează, nou este riscant, ne-am lovi de aceleași probleme, nenumărate șantiere, blocuri construite haotic, trotuare prea puține, câmp și multe alte dezavantaje cum ar mai fi traficul și zonele de interes care sunt la fel de departe, dar am înțeles că apartamentele vechi sunt un chin pentru a le aduce la stadiul de a fi locuite și te ajunge la prețul unui nou sau poate chiar mai scump.
Prețurile sunt foarte mari la Brașov, un apartament într-o zonă bună în Brașov începe de la 120 dacă ai noroc, vechi, 3 camere, chiar și 155 în aceeași zonă, ambele vechi și de renovat, iar unul nou, la periferie 140 150k. Plus TVA, plus parcări plus boxe, undeva la 180 200k.
Este o alegere destul de grea și aș vrea să-mi fac o idee de buget, timp, plusuri și minusuri”, a scris această pe grupul de pe Facebook Design interior & amenajări.
Din păcate, acesta este un domeniu în care sumele cerute au luat un avânt neaşteptat. Drept urmare, renovarea unui apartament a ajuns să coste zeci de mii de euro, spre disperarea celor nevoiţi să scoată aceşti bani din buzunar.
Sportpesurse.ro
Sportpesurse.ro
În marile oraşe din România, situaţia a devenit o adevărată corvoadă, astfel ca mulţi tineri preferă să cumpere apartamente noi, chiar dacă acest lucru înseamnă să locuiască mai departe de centrul localităţii.